Modelarea unui Sistem Informațional pentru Gestiunea Activităților unei Agenții de Turism Specializată în Oferte City Break

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Descrierea sistemului de modelat

Firma „X” este o agentie de turism specializata pe ofertarea produselor turistice de tip city break. Agentia este de tip detalista, adica acesta se ocupa doar cu vanzarea acestor tipuri de produse. Agentia se identifica printr-un cod_agentie, CUI, Nr. Reg Com, adresa, cont bancar.

Agentia de turism achizitioneaza ofertele city break de la un singur tur operator (agentia care produce pachetele turistice) la solicitarile clientilor. Tur operatorul se identifica prin cod_TO, CUI, Nr. Reg Com, adresa, cont bancar. Agentiei de turism X, ii este desemnata o singura persoana de contact din cadrul agentiei tur operatoare. Persoana de contact are cod_pc, nume, telefon, adresa e-mail.

Intre agentii este incheiat un contract de colaborare si imputernicire. Agentia tur operatoare imputerniceste agentia X sa ii promoveze si sa vanda produsele acesteia. Contractul are nr contract, data semnarii contractului, perioada valabilitatii contractului, partile contractuale si clauze contractuale generale si specifice.

In urma achizitionarii produselor de la agentia tur operatoare, firma primeste o factura care contine un nr factura, data emiterii, total de plata, scadenta, detalii furnizor, detalii beneficiar si produsele cumparate.

Produsele cumparate au un cod_produs, nume, numele destinatiei, durata, tipurile de servicii incluse si tariful. Aceste produse sunt platite in baza facturii cu ordin de plata in maxim 30 zile de la data emiterii facturii fiscale. Ordinul de plata contine cod_op, data, numele platitorului, numele beneficiarului, cont debitor, cont creditor, suma, semnatura.

O activitate premergatoare activitatii de vanzare, este cea de promovare a produselor aflate in portofoliul agentiei tur operatoare. Promovarea produselor de tip city break se face prin contactarea telefonica a clientilor din baza de date proprie, sau prin transmiterea de e-mailuri. Baza de date proprie contine cod_bd, nume clienti, CNP, telefon, e-mail.

Una din cele mai importante relatii pe care le are o agentie de turism este cea cu clientii sai. Consultantii agentiei sunt cei care intra in contact direct cu clientii si acestia trebuie sa le ofere clientilor toate informatiile pe care acestia le solicita si indicatii practice si utile pentru un sejur placut. Acest lucru poate fi unul din actiuniile cheie care transforma un client obisnuit intr-unul fidel.

Consultantii sunt angajatii agentiei X, avand la baza o relatie contractuala pe perioada nedeterminata. Angajatul are un cod_angajat, nume, data nasterii, CNP, telefon si adresa. Contractul contine numar contract, data semnarii contractului, partile contractuale si clauze contractuale generale si specifice.

Clientii care trec pragul agentiei sunt cei care au fost contactati sau pur si simplu trecatori de pe strada. Dupa introduceri, consultantii incearca sa afle cat mai multe detalii despre client in scopul de a-i realiza un portret. Acest lucru este necesar pentru a-i putea propune pachetul care i se potriveste cel mai bine.

Dupa prezentarile pachetelor considerate de consultant potrivite pentru client, acesta alege unul din ele. Ulterior i de ofera detalii de plata, si se emite factura fiscala cu produsul achizitionat. Factura fiscala cuprinde nr_FF, data, data scadenta pentru rest plata, nume beneficiar, CNP beneficiar, numar telefon beneficiar, valoarea avansului, suma totala de plata, semnatura beneficiarului. Valoarea avansului variaza intre 30- 50%.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelarea unui Sistem Informational pentru Gestiunea Activitatilor unei Agentii de Turism Specializata in Oferte City Break.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 544 cuvinte
Nr caractere:
9 530 caractere
Marime:
22.93KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!