Marriott International

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marriott:” De la un bar cu 9 scaune la peste 3.000 de hoteluri in intreaga lume.”

Istoria Marriot

In 1927, tinerii casatoriti J. Willard si Alice Marriott au obtinut franciza exclusiva A&W pentru Washington D.C., Baltimore, Md., si Richmond, Va. Impreuna cu un alt cuplu tanar si doar 6.000 dolari, familia Marriott a parasit fermele din Utah si a deschis un bar mic, inghesuit intr-o jumatate de brutarie pe aglomerata 14th Street din capitala americana.

Deoarece se apropia vremea rece, J. Willard s-a straduit sa obtina acordul special de la A&W pentru a extinde menu-ul dincolo de bauturi racoritoare, iar Alice Marriott si-a folosit cunostintele de limba spaniola pentru a-l fermeca pe mai marele Ambasadei Mexicului din vecinatate in scopul nobil de a obtine cateva retete. Cand zvonul despre tamale, chili con carne si Bar-B-Q a ajuns la urechile prietenilor, numele noului magazin a venit de la sine - Hot Shoppes.

Familia Marriott a inceput sa studieze cele mai circulate strazi, cautand locatii pentru noi restaurante si intr-un an au deschis inca doua in D. C., unul din ele fiind chiar primul drive-in de pe Coasta de Est. Au urmat mai multe restaurante deoarece Hot Shoppes si-a cistigat renume printre familii, studenti, oameni de afaceri si turisti, lantul fiind inregistrat oficial in 1929.

Crahul bursier din octombrie 1929 nu a afectat in cine stie ce masura infloritoarea afacere Hot Shoppes. Mai mult, chiar, in aceasta perioada cuplul Marriott a deschis noi restaurante. Extinderea nu s-a limitat la restaurante.

In 1937, pe cind vizita al optulea Hot Shoppes, plasat exact peste drumul dinspre Hoover Air Field (unde se afla azi Pentagonul), J. Willard Marriott a observat un numar neobisnuit de mare de clienti care cereau comenzi la pachet. A inteles atunci ca echipajele si pasagerii doreau sa ia cu ei mincarea la drum; in scurt timp un camion Hot Shoppes livra cutii cu mincare pentru companiile Eastern, American si United Airlines. Asa a inceput divizia de catering a Marriott-ului, “In-Flite Catering”, care urma sa devina cel mai mare business de catering aerian din lume.

Lucratorii din domeniul apararii veniti in numar mare in oras in anii 1940, au umplut pensiunile si tineau deschise Hot Shoppes zi si noapte. In 1939 compania a obtinut primul sau contract de administrare a serviciului de aprovizionare; a fost pentru bufetul Trezoreriei S.U.A., langa Casa Alba. Nu peste multa vreme Marriott administra uriasul bufet de la Naval Communications Annex, iar oamenii lui lucrau in trei schimburi pentru a aproviziona cu mancare fabricile din imprejurimile Washingtonului.

La sfarsitul razboiului, in august 1945, Statele Unite erau gata sa se relaxeze, sa sarbatoreasca, sa manance in oras. In 1947 Marriott a lansat un program foarte ambitios de expansiune, crescind numarul de locatii de la 22 la 80, si extinzindu-se in 12 state in doar 10 ani. Pana in 1948 – la doar 21 de ani de la primul Hot Shoppes – J. Willard a fost ales presedinte al Asociatiei Nationale a Restaurantelor, iar businessul Marriott a devenit un punct de referinta permanent in peisajul american.

Observații:

Istoria Marriot, Branduri

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marriott International.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 694 cuvinte
Nr caractere:
9 593 caractere
Marime:
9.41KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!