Previzualizare referat:

Extras din referat:

Denumirea si tipul programului international

Malaysia- " Relaxare in paradis "

Malaysia este o tara foarte pitoresca, cu vaste paduri tropicale si jungla. Avand in vedere ca tara este in sine o evolutie rapida transformandu-se in una dintre cele mai moderne locuri, turistii fiind atrasi de frumusetea si misterul acestei tari.

2. Tara in care se desfasoara programul

Malaezia (Malaiezia in ortografia mai veche), iar in prezent Malaysia, este o tara in Asia de sud-est care cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia si insulele adiacente) si partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se invecineaza la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud. Prin intermediul Stramtorii Malacca, Malaysia are frontiere maritime cu Indonezia si Singapore, in sud si vest.

Malaysia insulara se afla in sud-vestul Marii Chinei de Sud, la sud de Brunei si la nord de Indonezia, facand frontiera maritima cu Filipinele. Capitala Malaysiei este Kuala Lumpur.

Populatia: 27.500.000 locuitori

Limba oficiala: Bahasa Malaeza , Engleza, Chineza, Tamil, Telugu

Capitala : Kuala Lumpur

Religie : Musulmana 60.4%, Budista 19.2%, Crestina 9.1%

Moneda : moneda oficiala este Ringgit-ul sau dolarul, cu bancnote de la $100 la 1,000 si monede de la 1 sen la 50 sen.

Clima : Nu exista anotimpuri propriu-zise, variatiile de temperatura in tot timpul anului fiind de la 21 la 32 grade Celsius, putin mai scazute in zonele de munte. Din noiembrie pana in februarie tine sezonul ploios pe coasta de est a Malaeziei peninsulare, iar august este cea mai ploioasa luna in partea de vest.

Prefix telefonic: + 60

Fus orar: UTC + 6 h

Conducatorul Suprem al statului Malaysia este Maiestatea Sa Tuanku Mizan Zainal Abidin ibni Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah.

Malaysia este o federatie de treisprezece state (negeri-negeri, la singular: negeri) si trei teritorii federale (wilayah persekutuan). Unsprezece, din cele treisprezece state (negeri-negeri), precum si doua, din cele teritorii federale (wilayah persekutuan) sunt situate in peninsula Malacca. In lista care urmeaza, capitalele sunt date intre paranteze

State: Sultanatul Johor (Johor Bahru); Sultanatul Kedah (Alor Star); Sultanatul Kelantan (Kota Bharu); Sultanatul Pahang (Kuantan); Sultanatul Perak (Ipoh); Sultanatul Selangor (Shah Alam); Sultanatul Terengganu (Kuala Terengganu); Monarhia electiva Negeri Sembilan (Seremban); Regatul Perlis (Kangar); Malacca (Malacca); Pulau Pinang (George Town).

Teritoirii federale: Putrajaya (capitala administrativa a federatiei); Kuala Lumpur (capitala legislativa a federatiei).

Malaysia este o tara cu un venit ridicat pe cap de locuitor, fiind unul dintre ,,tigrii asiatici", datorita ritmului sau rapid de dezvoltare economica. In 25 de ani, Malaysia a trecut de la stadiul de tara in curs de dezvoltare la stadiul de tara dezvoltata economic. Este una dintre cel mai dezvoltate tari din Asia de Sud-Est. Puterea economica a Malaysiei este bazata pe industrie, agricultura, minerit si turism. Insa inca exista o discrepanta uriasa intre nivelul de dezvoltare economica din vestul si din estul tarii (Insula Borneo), precum si intre centrul marilor orase si periferiile acestora.

Religia de stat este cea musulmana, de obedienta sunnita, respectata de majoritatea malaezienilor. Comunitatea chineza practica un amestec de budism, de taoism si de cultul stramosilor. Indienii sunt, in cea mai

Bibliografie:

1. Marketing turistic, Aurelia-Felicia Stanoiu, Editura Sitech, 2003

2. http://www.booking.com/country

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia

4. http://www.malaysia.com/jungles.html#

5. http://www.pinganchorage.com.my/taman_negara.htm

6. http://ro.skyscanner.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Malaysia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 798 cuvinte
Nr caractere:
17 089 caractere
Marime:
1.78MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, cultura, atractii
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Turism
Profesorului:
olimpia state
Sus!