Forme de Turism

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Tipologia voiajelor
2.Caracterizarea unor forme moderne de turism

Extras din referat:

În activitatea turistica interna si internationala se practica o gama larga de forme si aranjamente turistice, determinate de modalitatile de satisfacere a nevoii de turism, de conditiile de realizare a echilibrului oferta-cerere, de particularitatile organizarii calatoriei. În multe locuri exista oportunitati pentru practicarea unor forme speciale de turism bazate pe atractii locale interesante sau neobisnuite. Aceste forme de turism pot fi dezvoltate la scara mai mare decât formele de turism traditionale si în regiuni diferite. Oricum pentru comercializarea acestor forme de turism sunt necesare cunostinte de specialitate, iar autoritatile locale trebuie sa înteleaga modalitatea lor de dezvoltare înainte de asumarea unor riscuri suplimentare si de implicare a comunitatii locale, a oamenilor de afaceri în dezvoltarea lor (turismul tematic, de aventura, la ferme si plantatii, fluvial, de croaziera si cu iahtul, rutier, feroviar, de camping si de caravana, în resedinte, nostalgic, religios, pentru tineret, în camine pentru batrâni, calatoriile de studiu si programele de vizitare si cunoastere a vietii de familie a localnicilor).

1.Tipologia voiajelor

Forma de turism poate fi definita prin aspectul concret pe care îl îmbraca asocierea/combinarea serviciilor (transport, cazare, alimentatie, agrement) ce alcatuiesc produsul turistic, precum si modalitatea de comercializare a acestuia.

În practica turistica exista o serie de criterii si posibilitati de grupare a formelor de turism:

a)în functie de locul de provenienta sau originea turistilor, se distinge:

"turismul intern practicat de populatia unei tari în interiorul granitelor nationale;

"turismul international rezultat al deplasarii persoanelor în afara granitelor tarii lor de resedinta. Turismul international se subdivide în turism emitator (outgoing), de trimitere sau pasiv, care se refera la plecarile turistilor autohtoni peste granita, si turism receptor (incoming)  de primire sau activ  care cuprinde sosirile de turisti din alte tari pentru petrecerea vacantei în tara primitoare.

b)dupa modalitatea de comercializare a vacantelor, se disting urmatoarele forme de turism:

"turismul organizat se caracterizeaza prin angajarea anticipata a prestatiei, respectiv a tuturor sau principalelor servicii legate de calatorie si sejur. Aceasta angajare se realizeaza prin intermediul contractelor (voucher-ul, biletul de odihna si tratament) sau a altor tipuri de întelegere convenite între turist si agentia de voiaj sau alti organizatori de vacante (hoteluri, companii aeriene).

"turismul pe cont propriu, numit uneori si neoganizat, nu presupune angajarea prealabila a unor prestatii turistice. Vizitatorul hotaraste singur asupra destinatiei, duratei deplasarii, perioadei de realizare a acesteia, mijlocul de transport, modalitatilor de agrement.

"turismul semiorganizat (mixt) se caracterizeaza prin îmbinarea trasaturilor specifice celor doua forme deja prezentate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Forme de Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.2/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 177 cuvinte
Nr caractere:
11 683 caractere
Marime:
15.18KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Stanciulescu Gabriela
Sus!