Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Bibliografie 1
2. Dubai geografia orasului 2
3. Religia Islamica 3
4. Atractii turistice Palm Island 6
5. Burj Al Arab 7
6. Souk 9
7. Muzeul din Dubai 10
8. The Word 11
9. Deira Creek si gradina zoological din Dubai 12
10. Dubai shopping Festival 13

Extras din referat:

Trebuie spus că Dubaiul nu seamănă cu nici un alt loc de pe Pământ. Este capitala mondială a vieţii pe picior mare; practic, atmosfera trepidează ca un amestec volatil de exces şi oportunitate.

Mohammad Alabbar, a crescut, ca mulţi localnici din Dubai, într-un cort din frunze de palmier. Tatăl său a întreţinut o soţie şi 12 copii cu plasa de pescuit. Apoi, în 1966, Dubaiul a dat de petrol şi Alabbar a mers la colegiu în SUA cu o bursă guvernamentală plătită cu veniturile din petrol. (Deşi la început în plin avânt, rezervele de petrol modeste ale Dubaiului aduc acum doar 6% din produs intern brut). După absolvire, l-a impresionat pe şeicul Mohammed bin Rashid actual conducator al dubaiului, lucrând ca stagiar şase ani în Singapore, unde a transformat firme de vânzare cu amănuntul care stagnau în afaceri prospere. Ceea ce l-a propulsat în postul de director pentru dezvoltarea economică a Dubaiului, rol care a pus în evidenţă capacitatea sa de a încuraja comerţul reducând birocraţia. Drept răsplată, guvernul i-a dat pământ la un preţ mic sau gratuit şi el a început să construiască. Micul Dubai atrage acum mai mulţi turişti decât întreaga Indie, mai multe vase comerciale decât Singapore şi mai mult capital străin decât multe ţări europene.

Ca marime, este al doilea emirat din uniunea confederala, pozitionat pe coasta de sud a Golfului Arabic, avand o suprafata de peste 3 900 Km2.

Clima: este tropical desertica cu precipitatii putine. Vara - din aprilie pana in septembrie - temperaturile sunt de ziua 40°C, noaptea 32°C, iarna clima este mai temperata, noptile in desert fiind foarte reci.

Economie

Industria petrolifiera reprezinta in momentul de fata numai 20% din productia economiei emiratului, restul fiind reprezentat de comert, industrie manufacturiera si cea a serviciilor – inclusiv a celor turistice. Moneda oficiala este dirhamul, cu subdiviziunea Is. Monezile variaza de la 1 Is la 5 Dh, iar bancnotele de la 5 la 500 Dh.

Ora locala: GMT – 4, respectiv la ora Romaniei se adauga 2 ore.

Populatia : Populatia emiratului numara in 2006 – data ultimului recensamant oficial, 2,744,000 de locuitori.

Despre religia Islamica

Islamul este una dintre cele trei mari religii monoteiste (alaturi de crestinism si iudaism). In araba, 'islam' inseamna 'supunere' - supunere fata de Allah. Cuvantul 'Allah' se refera la acelasi Dumnezeu al evreilor si crestinilor. A spune ca 'Allah' este Dumnezeul arabilor este echivalent cu a spune ca 'God' este Dumnezeul Americanilor. Totusi, musulmanii - chiar daca nu vorbesc araba - prefera sa foloseasca cuvantul 'Allah' (doar islamul folosind acest termen).

Islamul are ca invatatura de baza existenta unui singur Dumnezeu atotputernic care a creat lumea, deosebindu-se de crestinism si de religia arabilor dinaintea aparitiei islamului prin monoteismul sau strict (Allah nu poate avea fii sau fiice).

Islamul a aparut in peninsula Arabica in secolul VII si in doua secole s-a raspandit in Africa de Nord, Spania, Siria, Persia si India. In secolele urmatoare, islamul se raspandeste in Balcani, Arica sub-sahariana si Asia. Unul din motivele cresterii rapide a islamului il reprezinta doctrina islamica: islamul este o religie deschisa tuturor, toti musulmanii apartin unei comunitati care nu face distinctie de rasa, nationalitate etc. Declaratia de credinta a unei persoane este suficienta pentru convertirea la islam, si aceasta nu trebuie confirmata de autoritati religioase. Astazi, peste 1 miliard de oameni sunt musulmani iar tara cu cea mai mare populatie musulmana este Indonezia.

Este important sa realizam ca islamul este o religie dinamica si in rapida crestere, raspandita in zone geografice si tari cat se poate de variate ca Nigeria, Filipine, Arabia Saudita, SUA , Franta, Albania, Afghanistan etc si ca felul in care musulmanii isi exprima credinta variaza enorm.

5 Stalpi de Baza in Religia Islamica

Sahada - Marturisirea de credinta

La illaha illa Allah ua anna Mahomedan rasulu Allah. Aceasta inseamna: Marturisesc ca nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah si Mahomed este trimisul sau. Este principala modalitate prin care musulmanii isi afirma apartenenta la religia islamica. Marturisirea de credinta este omniprezenta in viata musulmanului.

Salah - Rugaciunea

Rugaciunea este dovada practica a credintei. Musulmanii fac rugaciune de 5 ori pe zi. Rugaciunile se efectueaza in cele 5 momente importante ale zilei si se numesc in functie de acele momente cand ea trebuie efectuata. Rugaciunea se efectueaza in directia Al-Kaaba (Casa sfinta) aflata in Mekka. Inainte de a se ruga, musulmanul trebuie sa fie curat pe haine si corp, iar locul unde intentioneaza sa faca rugaciunea trebuie sa fie curat. Religia islamica interzice rugaciunea la Mahomed, alti profeti sau ingeri. Musulmanul se roaga doar la Dumnezeu. In afara de cele 5 rugaciuni obligatorii musulmanul poate sa faca si alte rugaciuni optionale.

Bibliografie:

Editura “Litera” Top 10 Dubai - Colectiv Dorling Kindersley

Sursa Internet Web: www.burj-al-arab.com

www.marshal.ro/romana/informatii-utile/orase-porturi/dubai

Poze http://images.google.ro/

Religia Islamica http://www.islam-abc.ro/

http://micida.wordpress.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dubai.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 630 cuvinte
Nr caractere:
19 945 caractere
Marime:
3.42MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!