Dezvoltarea Durabilă a Turismului Rural din Zona Năsăudului prin Conceperea unui Produs Turistic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Una dintre zonele frumoase, şi împrejurimile sale deosebite, este zona Năsăudului. Situarea geografică a zonei şi ospitalitatea oamenilor fac din această zonă a ţării locul ideal pentru petrecerea unei vacanţe în satul românesc tradiţional.

Deşi această zonă prezintă un potenţial extraordinar pentru practicarea turismului rural, iar multe dintre gospodării s-ar putea amenaja ca pensiuni agroturistice, până acum acest gen de servicii nu este deloc dezvoltat.

Turismul este o industrie care beneficiază de previziuni extrem de optimiste pentru viitor, importanţa acestuia devenind din ce în ce mai mare, atât la nivel mondial, cât şi regional, naţional şi local.

Principalul neajuns în dezvoltarea mai rapidă a turismului rural este lipsa fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurilor, în special pentru construcţii noi sau modernizarea celor existente precum şi realizarea unui sistem naţional de rezervări şi publicitate pentru pensiunile existente.

Un alt aspect care trebuie subliniat vizează faptul că turismul, ca fenomen, dar şi ca activitate, este unic în felul său tocmai prin acea dependenţă pe care o manifestă faţă de mediul înconjurător, mediul social şi cel cultural, de valorile acestora. Din cauza acestei dependenţe, turismul are un interes de necontestat în a le asigura durabilitatea.

De aceea, produsele turistice comercializate trebuie atent realizate astfel încât să nu afecteze mediul înconjurător şi buna desfăşurare a activităţilor turistice. Totodată, dezvoltarea unor produse turistice competitive duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi relansarea zonelor defavorizate.

Scopul acestei lucrări este acela de a sublinia modul în care sunt create produsele turistice astfel încât să satisfacă cât mai bine nevoile turiştilor străini.

MATERIAL ŞI METODĂ

Autorii lucrării au utilizat ca metode de lucru: colectarea datelor, procesarea, analiza acestor date şi formularea unor concluzii.

INFLUENŢA PRODUSELOR TURISTICE ASUPRA TURISMULUI DURABIL

Turismul durabil presupune dezvoltarea tuturor formelor de turism, managementul şi marketingul turistic care să respecte integritatea naturală, socială şi economică a mediului cu asigurarea exploatării resurselor naturale şi culturale şi pentru generaţiile viitoare.

Dezvoltarea competitivă a produselor turistice duce la crearea de noi locuri de muncă, atât direct - în sfera producerii şi distribuţiei de servicii turistice - cât şi indirect, prin efectul multiplicator asupra ramurilor conexe.

Lansarea produselor turistice va conduce la efecte deosebite privind legăturile ce se vor realiza între gazde şi turişti, raporturile între modul de a aprecia valorile şi nivelul de trai dintre participanţii la actul de turism, comunicare, schimburi de idei etc

Ineditul unui produs turistic, competent conceput, condiţiile existente, cultura oamenilor şi a locurilor, dublate de ospitalitate, interes, motivaţie şi aspiraţia spre mai bine, vor consacra dezvoltarea unui turism cu adevărat durabil.

Localităţile în care se va desfăşura produsul turistic astfel creat vor deveni spaţii unde se vor asambla toate elementele de dezvoltare durabilă locală.

Va apărea interesul de îmbunătăţire a infrastructurii, de constituire a unei vieţi spirituale a localităţilor avute în vedere. Se va crea astfel suportul îmbunătăţirii serviciilor publice.

Observații:

Aceasta lucrare a fost prezentata in cadrul unui simpozion stiintific studentesc si trateaza felul in care ar trebui conceput un produs turistic pentru atragerea turistilor straini in spatiul rural romanesc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea Durabila a Turismului Rural din Zona Nasaudului prin Conceperea unui Produs Turistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 655 cuvinte
Nr caractere:
9 192 caractere
Marime:
3.51MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!