Destinație turistică Hawaii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

destinatie turistica se poate intelege o tara, o regiune din cadrul unei tari, un oras un sat sau o statiune. Indiferent de tipul destinatiei, sarcinile marketingului sunt aceleasi: crearea unei imagini favorabile a destinatiei la nivelul segmentelor tinta de vizitatori, conceprea unor instrumente de sustinere si difuzare a imaginii si, nu in ultimul rand, promovarea imaginii destinatiei in zonele de origine.

Hawaii, acest “Paradis al Pacificului” continua sa fie un loc al imortalizarii soarelui si al valurilor, un loc al incantarilor exotice scaldat in lumina soarelui si in apa cristalina, un loc incantator pentru milioane de oameni veniti din toate partile, de regula bogati care doresc sa-si petreaca o vacanta cu totul deosebita.

1. Pozitia geografica

Asezat la o treime din drumul de-a lungul Oceanului Pacific, se gaseste intre 19°-28° latitudine Nordica si 155°-178° longitudine Vestica si la 3870 km de cel mai apropiat oras american important San Francisco, la 6280 km de Tokyo, la 7690 km de Manila si la 8413 km de Sydney. Hawaii este cel mai sudic stat american.

Fig. 1 - Hawaii

2. Scurt istoric

Astazi insulele Hawaii reprezinta cel de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, unul dintre cele mai interesante, cu o istorie cu totul aparte si cu activitati specifice.

Insulele Hawaii au fost locuite cu secole in urma. Cercetatorii si istoricii au demonstrat ca primii locuitori ai insulelor au fost marinarii polinezieni, care dupa mai multe popasuri facute pe aceste insule au hotarat sa se stabileasca aici.

Primul om de culoare alba care a pasit pe aceste insule a fost capitanul James Cook, in 1778, numind atunci grupul de insule “Insulele Sandwich”. In 1796 regele Kamehama I a unit insulele intr-un singur regat. In 1893 monarhia s-a rasturnat si Hawaii a devenit o republica in 1894, o posesie a Statelor Unite in 1898. In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hawaii si-a dezvoltat economia bazata pe cultivarea zaharului si, mai tarziu, a ananasului pentru export. Mii de imigranti, in mare parte asiatici, au venit sa lucreze pe plantatii. In secolul al XIX-lea numele “Hawaii” a fost dat intregului arhipelag.

Locul statului Hawaii in istoria lumii moderne a fost stabilit pe 7 decembrie 1941, cand un atac aerian masiv japonez asupra flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor si alte baze militare din Hawaii au grabit intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea razboi mondial. Anii inaintea razboiului au fost marcati de dezvoltarea economiei cu o mare expansiune asupra turismului.

3. Accesibilitate

Turismul datoreaza extrem de mult modernizarii si diversificarii cailor si mijloacelor de transport. Progresele obtinute in acest domeniu au facilitat includerea in sfera turismului a unor resurse situate la distante apreciabile de centrele emitente de turisti si depasirea unor obstacole naturale deosebite.

Hawai depinde de transportul maritim si aerian pentru cresterea economica, bazata pe comert si turism.

Marea majoritate a vizitatorilor ajung in Hawai pe calea aerului. Zborul de 3.900 km de la San Francisco la Honolulu dureaza aproximativ 4- 5 ore pentru zboruri comerciale. Statul are in total 7 aeroporturi. Aproape toti locuitorii insulelor calatoresc cu avionul. Cateva cai ferate scurte au fost constuite inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial, in primul rand pentru transportarea zaharului si ananasului dar si pentru a se putea muta rezerva armatei.

Autostrazile reprezinta cele mai importante cai de transport. In 2001 erau 6.883 km de drum public, in mare parte in lungul tarmurilor. Accesul in zonele muntoase este limitat.

4. Relieful si geologia

Aliniamentul cel mai septentronial al insulelor pacifice este cel al insulelor Hawaii. In extremitatrea sa Orientala, unde vulcanismul este foarte activ, structurile muntoase bazaltice ating inaltimi de 400 m, altitudine suficienta pentru a permite existenta unor mici ghetari cuaternari. Reprezinta un arhipelag tropical care se intinde pe o lungime de 600 km. Fiecare insula este constituita dintr-unul sau mai multi vulcani bazaltici, care expulzeaza neregulat valuri de lava.

Structurile care se afla in fundamental acestor insule sunt considerate ca avand o vechime de 8 milioane ani ( pliocen ).

Aproape intreaga suprafata a statului Hawaii este reprezentata de 8 insule principale, de la est la vest acestea sunt Hawai, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai si Niihau. La nord-vest de aceste isule se extinde un lant de ostroave, recife de corali si bancuri de nisip.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Destinatie Turistica Hawaii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 831 cuvinte
Nr caractere:
15 856 caractere
Marime:
54.05KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!