Circuit Franța

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Programul turistic se desfasoara in FRANTA, pe o perioada de 9 zile. Pretul intregului circuit este de 475¬. Se adreseaza in special persoanelor dornice sa cunoasca cele mai fascinante meleaguri ale Frantei si mai ales minunatul oras al luminilor, Parisul.

Maretia fara seaman, minunatele ei monumente de arta si arhitectura, palatele si catedralele amintind istoria zbuciumata, asezarea geografica, au facut din Franta o tara deosebit de cautata de vizitatori, astfel incat turismul are o contributie insemnata la venitul Frantei, anual aducand la buget miliarde de dolari.

Franta este cea mai intinsa tara din Europa, dupa Rusia si Ucraina. Aproape toate tipurile de relief specifice Europei occidentale pot fi gasite aici: varfuri muntoase, vesnic inzapezite, campii intinse, paduri dese, terenuri mlastinoase si portiuni de coasta neregulata, accidentata. Franta este strabatuta de mai multe rauri : Sena, Loara si Garonne, impreuna cu afluientii lor. Franta centrala estica si sudica este deluroasa si muntoasa. Muntii vulcanici din masivul central sunt despartiti de lantul Alpilor francezi prin raul Rhone, al patrulea ca marime dintre raurile Frantei.

Franta este renumita pentru vinurile sale de soi, mai ales cele produse din struguri ce cresc in potgorii din Burgundia, Bordeaux si Champagne. Cei mai multi francezi sunt descendenti ai unor stramosi ce s-au asezat aici cu sute de ani in urma, transformand Franta in patria si caminul lor.

Descrierea programului turistic

Ziua 1

Întâlnirea cu reprezentantul agentiei si îmbarcarea la ora 5.00, în Bucuresti, Piata Revolutiei (parcarea restaurantului CINA); plecarea la ora 5.30, pe traseul Sibiu  Arad  Budapesta - Hegyeshalom. Cazare hotel BAROKK, 2*.

Ziua 2

Mic dejun. Continuarea drumului spre Franta. Popas la Viena. Tur pe Ringul vienez, Opera, Parlamentul, Primaria, Biserica Votiva, Ministerul de Razboi, Palatul Hofburg, Biserica Sfântul Stefan. Tranzitarea Austriei. Sosire si cazare la Saarbrucken(Germania), hotel ETAP, echivalent 2*.

Ziua 3

Continuarea drumului spre Paris. Scurt popas la Reims, pentru vizitarea catedralei Notre Dame, locul de încoronare a regilor Frantei. Sosire la Paris si cazare la hotel Premiere Classe, echivalent 2*. Primul contact cu Orasul-lumina, într-un tur panoramic ce cuprinde, printre altele, Champs Elisée, Arcul de Triumf, Place de la Concorde, Sena si Tour Eiffel.

Turnul Eiffel este simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mondial monumentul oferind o imagine spectaculara la intrarea in orasul luminilor. Numit dupa arhiectul sau, Gustave Eiffel, este una dintre principalele destinatii turistice, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul are 300m inaltime si cantareste peste 10.000 de tone. Constructia are 3 nivele: accesul publicului la primul si al doilea nivel se poate face atat pe scari, cat si cu liftul, in schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul. Champs-Élysées este una dintre cele mai faimoase strazi din lume, datorita cinematografelor, cafenelelor si magazinelor de lux, care se gasesc de-a lungul ei. Bulevardul porneste din Place de la Concorde spre Place Charles de Gaulle. Champs-Élysées au fost la origine niste campuri, pana in 1616 cand Marie de Medici a decis sa construiasca aici o strada. La fârsitul anilor 1700, a devenit un bulevard al modei, unde Regina Marie Antoinette se plimba impreuna cu curtenii sai, si unde lua lectii de muzica la Hotel Crillon.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuit Franta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 878 cuvinte
Nr caractere:
16 437 caractere
Marime:
2.17MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
State Olimpia
Sus!