Butan - Potențialul turistic și antropic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sectorul turistic al Butanului este văzut ca fiind unul dintre cele mai exclusiviste destinații din Asia, deși nu ar părea așa la prima vedere; acest fapt este cauzat de faptul că Butan este mărginită de țări mai ”celebre” care atrag mai mulți turiști. Butan se bucură de o reputație bazată pe autenticiate, și o moștenire culturală și un mediu natural foarte bine protejat.

Butan și-a deschis porțile turismului în 1974, moment în care guvernul a adoptat o politică turistică prudentă din următoarele 3 motive :

- pentru a evita impactul negativ pe care turismul de masă îl poate avea asupra unei țări mici;

- pentru a se asigura că, capacitatea turistică a țării nu este depășită;

- pentru a asigura fiecărui vizitator o experiență de calitate.

Turismul în prezent este o afacere înfloritoare, cu un potențial uriaș de dezvoltare. Guvernul Butanului, în ceea ce privește turismul, respectă cu sfințenie politica ”valoare ridicată, impact scăzut” (High Value, Low Impact), ceea ce servește scopului de a crea Butanului o imagine exclusivistă și de mare amploare din punct de vedere al productivității. Această politică de ”valoare ridicată, impact scăzut” este exprimată printr-o filozofie unică de dezvoltare - fiecărui turist i se cere să respecte sistemul social, cultural și de mediu, sistem care încearcă să păstreze și ocrotească cele mai prețioase tradiții ale sale într-o lume care se află în continuă schimbare. Guvernul este hotărât să își protejeze moștenirea pentru a se asigura că locuitorii își păstrează demnitatea în fața avalanșei de globalizare și modernizare.

”Turism de masă în Butan”

Viziunea pe care se bazează turismul butanez este următoarea: ”Să utilizeze o industrie profitabilă pentru a conserva mediul înconjurător, a promova moștenirea culturală și a proteja statutul de suveran al națiunii.”

Turismul în Butan este fondat pe principiul sustenabilității, însemnând că turismul trebuie să fie favorabil din punct de vedere ecologic și al naturii, acceptat pe plan social și cultural și viabil din punct de vedere economic. Guvernul Butanului recunoaște turismul ca fiind un fenomen de nivel mondial și un mijloc important de dezvoltare socio-economică, în special pentru o țară emergentă cum este Butan. Acesta consideră că turismul, prin oferirea oportunității de a călători, poate contribui la promovarea unui comunicări mai profunde între oameni și la solidificarea unor legături de prietenie bazate pe apreciarea și respectul pentru o cultură și un stil de viață diferit.

Pentru a atinge acest obiectiv, Guvernul țării a adoptat o manieră prudentă în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea industriei turistice din Butan. Potențialul imens (ca națiune cu obiceiuri și tradiții proprii care încă se respectă) ca industrie ”băștinașă” și avantajele competitive evidente de care se bucură Butan sunt motive convingătoare pentru a promova această țară ca o destinație turistică superioară, mai ales ca este aliniată la standardele ”fericirii colective a națiunii” (Gross National Happiness).

2. Regionarea turistică

Butan are 3 mari regiuni turistice: Butan de Vest, Butan Central și Butan de Est.

1. Butan de Vest - este format din 6 districte ale țării și anume: Thimphu, Paro, Haa, Wangdue Phrodang, Punakha și Gasa. Ceea ce face acest circuit deosebit este faptul că, Consiliul de Turism al Butanului a introdus noi căi prin care pot fi explorate peisajele excepționale existente. Așadar, aici se poate participa la festivalul de vară din Haa și se poate descoperi cultura antică a locuitorilor din Haa. Festivalul ilustrează ritualurile șamanice și dansuri folk locale.

Festivalul din Haa

Valea Para se extinde de la confluența râurilor Paro Chuu și Wang Chhu, lângă frontiera nordică unde Butan se învecinează cu Tibet. Această regiune pitorească este una dintre cele mai largi văi din regat și este dominată de plantații de orez. Vizitatorii petrec adeseori numeroase zile în Paro deoarece aici există peste 155 de temple și mănăstiri, unele datând din secolul 14. Dintre acestea, cel mai reprezentativ este templul Takstang Monastery (Tiger`s Nest). Acesta a fost construit la baza unei stânci, la câteva sute de metri deasupra pădurilor de stejar și alte foioase.

Templul Tiger`s Nest

Thimphu este capitala țării; aici sunt aproximativ 100.00 de locuitori, inclusiv familia regală. Acest orășel aglomerat este principal centru comercial, religios și guvernamental din țară. Totodată, este și cel mai modern oraș din Butan, fiind casă a multe restaurane, cafenele, cluburi

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Butan - Potentialul turistic si antropic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 661 cuvinte
Nr caractere:
8 430 caractere
Marime:
1.40MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Management Turistic Și Hotelier
Materie:
Turism
Sus!