America de Nord

Previzualizare referat:

Extras din referat:

America de Nord este un continent din emisfera nordică, situat aproape în exclusivitate în emisfera vestică, mărginit la est de Oceanul Atlantic,la vest de Oceanul Pacific, la nord de Oceanul Arctic şi la sud de Marea Caraibelor si de America de Sud. America de Nord are o suprafaţă de 24.709.000 km² ce reprezintă aproximativ 4,8% din suprafaţa Terrei sau 16,5% din uscat. Populaţia continentului a fost estimată în iulie 2008 la aproape 529 de milioane de oameni. Este al treilea continent ca suprafaţă, după Asia şi Africa şi al patrulea ca populaţie după Asia, Africa şi Europa.

Relief

În partea sa nordică, America de Nord are două mari lanţuri muntoase: Munţii Stâncoşi în vest şi Apalaşi în est. Între ei se întind câmpii fertile brăzdate de Mississippi. Între Canada şi SUA există Marile Lacuri. Cele mai mari chei ale lumii, Marele Canion, din sud-vestul SUA, este una din minunile naturale ale Americii de Nord.

Fauna

Continentul nord-american reprezintă un mediu propice pentru numeroase specii de animale. În zonele umede, care includ lacuri, râuri, mlaştini se găsesc păsări de apă şi mamifere semiacvatice. Fauna pădurilor de conifere include porci spinoşi, iepuri sălbatici, lupi si râşi.

Cele mai mari ţări din America de Nord sunt:

Ţara Capitala Detalii

Canada

Ottawa Cuprinde si insulele Vancouver şi insulele Queen Charlotte în vest, insulele Prinţul Aedward, Newfoundland Cap breton în est şi în vest insulele Regina Elisabeta, Insula Baffin ţi insula Victoria în nord.

Mexico

Ciudad de Mexico Cuprinde şi insulele Revilagigedo în Oceanul Pacific

United States

Washington D.C Cuprinde 48 de state continentale, la care se adaugă excalva Alaska în nord-estul continentului şi statul insular Hawaii în Oceanul Pacific

Resurse naturale si economia

America de Nord detine numeroase depozite de minereuri importante. Petrolul si gazele naturale se gasesc in cantitate mare in partea nordica a Alaskai, vestul Canadei, sud-estul si vestul Statelor Unite (Umiat, Barrow, Baibow Lake, Oklahoma City, Ciudad Pemex) si deasemenea in estul Mexicului. Uriase depozite de carbune gasim in vestul si estul Canadei si al Statelor Unite (Foar Corners, Black Bute). Estul Canadei, nordul Statelor Unite si partea centrala a Mexicului dispun de depozite importante de minereu de fier (Wabana, Birmirngham, Adirondack). In Canada gasim de asemenea si zacaminte de cupru (Kennicott, Butte, Morenci), nichel (Lynn Lucky Sodbury), uraniu (Echo Bay, Blind River, Blue Water), zinc, azbest si potasiu.

Statele Unite dispun de mari cantitati de cupru, nichel, roci de fosfat si uraniu. Ca si celelalte, Mexicul dispune de rezerve importante de bariu, cupru, fluor, zinc, magneziu si sulf. Mentionam ca toate cele trei state detin depozite importante de aur si argint.

Extractia minereurilor reprezinta o crestere importanta a activitatii economice din Statele Unite, Canada si Mexico. Statele Unite a reprezentat unul dintre cei mai mari producatori de petrol ai lumii de-a lungul a multi ani, Canada a fost si ea un producator insemnat inca din anii 1940, iar Mexicul a devenit leader mondial in productia de petrol inca din 1970. Statele Unite este a doua tara din lume in productia de gaze naturale si prima in extragerea carbunelui, produs in special in minele din Muntii Appalasi. Minereul de fier a fost un produs major al Statelor Unite si Canadei, extras din depozitele din vestul Lacului Superior.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • America de Nord.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
10 877 cuvinte
Nr caractere:
66 426 caractere
Marime:
82.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!