Turismul în Sinaia

Extras din referat:

Sinaia este una dintre cele mai bune destinatii turistice din Romania,combinand frumusetea naturala a unora dintre cei mai frumosi munti ai Europei - Carpatii - cu spiritul glorios al istoriei romanesti.Se prezinta vizitatorului cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastiri Sinaia de catre Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia inbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Localizare:pe drumul national (DN1) sau E60, la 125 km distanta (app. 120 minute pe sosea) de Bucuresti si la 80 km (app. 90 de minute pe sosea) distanta de Aeroportul International "Henri Coanda"din comuna Otopeni (OTP).

Altitudine: 800 la 1.000 metri

Climat: sub - alpin

Temperatura medie: +15?C vara, si-4?C pe timpul lunilor de iarna

Grosimea medie a stratului de zapada:80 de centimetri (inianuarie-februarie, la altitudini de peste 1.500demetri)

Naturale

Sinaia este o statiune balneo-climaterica renumita in special datorita listei foarte lungi de obiective turistice pe care le gazduieste.

Resursele turistice naturale sunt circumscrise ariei montane inconjuratoare.

Cadrul natural, formele de relief, bio-climatul, respectiv vegetatia, fauna, zonele de protectie naturala, toate constituie elementul de baza al ofertei turistice pe care Sinaia o are.

Parcul Natural Bucegi

Sinaia se intinde la picioarele Parcului Natural Bucegi, un element care face posibila existenta principalelor activitati de turism de vara s ide iarna din Sinaia.

Domeniu pentru alpinism, cu trasee ce se incadreaza la toate gradele de dificultate. Stanca Sfanta Ana este o locatie consacrata in acest sens.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Sinaia.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Marime:
11.13MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!