Tehnica servirii turiștilor străini

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul 1 - Tehnica serviri turistilor straini .. 2
1.1. Primirea turistilor straini ... 2
1.2. Alcatuirea meniurilor pentru turisti straini 2
1.3. Servirea turistilor straini 2
Capitolul 2 - Preferintele culinare si servirea turistilor straini 3
2.1. Preferintele culinare si servirea turistilor Sovietici si Polonezi .. 3
2.2. Preferintele culinare si servirea turistilor Germani si Austrieci . 3
2.3. Preferintele culinare si servirea turistilor Francezi si Belgieni .. 4
2.4. Preferintele culinare si servirea turistilor americani și englezi .. . 5
2.5. Preferintele culinare si servirea turistilor nordici 5
2.6. Preferintele culinare si servirea turistilor chinezi și coreeni ... 6
Bibliografie ... 6

Extras din referat:

Capitolul 1. - Tehnica serviri turistilor straini

1.1. Primirea turistilor straini

Diversitatea resurselor materiale naturale, structura faunei si a florei, condiile climatice, felul de viata, traditiile si obiceiurile folclorice etc, au creat o gastronomie diferita de la un popor la altul, de la o regiune geografica la alta, de la un continent la altul.

Studierea si cunoasterea gastronomiei popoarelor in etapa actuala constituie una din principalele sarcini ale celor ce se ocupa cu servirea turistilor straini, care ne viziteaza tara intr-un numar din ce in ce mai mare. Cunoasterea diversitatilor preparatelor culinare si a bauturilor consumate de fiecare popor, apare pe de o parte, ca necesitate a organizarii economice, iar pe de alta parte, ca un mijloc de cunoastere a obiceiurilor si a felului de a trai al diferietelor popoare.

1.2. Alcatuirea meniurilor pentru turisti straini

Pentru a putea recomanda sau a intocmi meniuri turistilor straini, lucratorii din sectorul de alimentatie publica trebuie sa cunoasca particularitatile culinare si obiceiurile popoarelor respective. In acest scop se impune cunoasterea caracteristicilor preparatelor, modul de prezentare si servirea a acestora.

La alcatuirea meniurilor se vor avea in vedere urmatoarele etape:

a) sunt preferate supele concentrate (consomeuri) si ciorbe mai putin acidulate.

b) reducerea cantitatilor de carne si grasimi pe seama cresterii cantitatilor de legume si a sortimentelor de garnituri

c) se evita preprate ce contin cantitati mai mari de maioneza

d) ordinea serviri preparatelor

1.3.Servirea turistilor straini

Organizarea si desfasurarea operatiilor de transport, prezentare si servire a preparatelor si a bauturilor se vor efectua in functie de grupul de turistii, de componenta meniurilor, de timpul pe care il au la dispozitie pentru masa etc.

La sevirea turistilor straini, se va tine seama se urmatoarele:

- Timpul pentru servirea sa fie cat mai scurt, mai ales la micul dejun si dejun, cand turisti sunt grabiti sa-si foloseasca timpul sejurului pentru vizitarea orasului, a obiectelor turistice, culturare, economice, etc.

- Aranjarea meselor sa se faca cat mai complet atunci cand se cunoaste meniul cu anticipatie, sau la masa de serviciu sa se aduca un numar suficient de obiecte de inventar pentru servirea si consumarea preparatelor si a bauturilor .

- Comenzile de la consumator sa se ia imediat dupa acestea s-au asezat la masa

- La servirea preparatelor sa se foloseasca sistemul cel mai potrivit tinandu-se seama de obiceiurile popoarelor respective, de caracteristicile preparatelor, respectiv de categoria de consumatori (in varsta, adolescenti, copii etc)

- Notele de plata sa se intocmeasca corect, cat mai citet si sa fie prezentate imediat, dupa ce au fost soliciate. Dupa incasarea banilor sa se restituie cu prompitudine diferentele dintre suma incasata si valoarea notelor de plata.

Capitolul II Preferintele culinare si servirea turistilor straini

2.1.Preferintele culinare si servirea turistilor Sovietici si Polonezi

Dorinta turistilor sovietici si polonezi la servirea prepatatelor si a bauturilor este aceea de a fi serviti cat mai repede, fara pauze prea mari intre felurile de mancare ale meniului respectiv. Acestia consuma o cantitate mai mare de paine fata de alte popoare si pe cat posibil intr-un sortiment cat mai variat.

Micul dejun: este mai consistent, apropiindu-se de componenta unei mese pentru dejun. Meniurile pentru micul dejun pot fi alcatuite din: preparate din oua (jumari, omlete cu sunca), crenvusti cu varza calita sau cartofi, cotlete inabusite, parjoale moldovenesti, snitel natur, salate din legume proaspete (castraveti, rosii, ardei grasi) cu smantana, soteuri din legume, preparate din paste fainoase, produse lactate (iaurt, smantana, lape acru si mai ales kefir)

Ca bauturi: sucuri de fructe si in special cvasul (bautura racoritoare specifica), bauturi nealcoolice calde: cafea cu lapte, ceai cu unt si dulceata.

Masa de pranz: tursitii sovietici si polonezi consuma diferite gustari calde sau reci, pe care le prefera asortate si aduse dinainte de mase. Aceaste gustari sunt alcatuite din prepatate din carne peste afumat, icre cu zeama de lamaie multa, crochete, carnaciori la tigaie, crenvustii, legume prospete si sorteuri de legume, etc.

Bibliografie:

- Ministerul Educatiei si cercetarii “ Tehnologia culinara si tehnica servirii” Editura Didactica si Pedagogica , Bucuresti 1988

- E Dobrescu “Tehnica servirii consumatorilor” Editura Didactica si Pedagogica” Bucuresti 1977

- A. Chirvasuta, “Tehnica servirii consumatorilor, Bucuresti 2000

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnica servirii turistilor straini.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 891 cuvinte
Nr caractere:
16 044 caractere
Marime:
20.05KB (arhivat)
Publicat de:
Mariana C.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
la liceu
Sus!