Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turismul mahala este un tip de turism, care implica vizitarea zonelor sarace. Initial sa axat pe mahalalele din Londra si Manhattan, in secolul al 19-lea, turismul mahala este acum ce in ce mai proeminent in curs de dezvoltare, inclusiv India, Brazilia, Kenya, si Indonezia.

Turismul mahala se realizeaza in principal in zonele urbane din tarile in curs de dezvoltare, cel mai adesea numite dupa tipul de zone care sunt vizitate:

Turism Township: in post-apartheid din Africa de Sud si Namibia. Asezari din Africa de Sud sunt inca vizibil impartite in suburbii, albe istoric bogati si saraci localitati, istoric, negru, din cauza efectelor de apartheid si segregare rasiala.

Turismul favela: in Brazilia

Excursii Hutong in orase din China mai mari, cum ar fi Hutongs din Beijing.

Un studiu din 2010 de la Universitatea din Pennsylvania a aratat ca turistii din mahalaua Dharavi Mumbai a fost motivata in primul rand de curiozitate, spre deosebire de o serie de factori cum ar fi comparatia sociala, divertisment, educatie, sau auto-actualizare. In plus, studiul a constatat ca majoritatea locuitorilor din cartierele sarace au o atitudine ambivalenta fata de excursii, in timp ce majoritatea turistilor au raportat sentimente pozitive in timpul turneului, cu interes si intrigi ca sentimentele cele mai frecvent citate. Multi turisti vin adesea la mahalale pentru a-si pune viata in perspectiva.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Slum Tourism.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
488 cuvinte
Nr caractere:
2 435 caractere
Marime:
12.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, efectelor
Predat:
la liceu
Sus!