Potențialul turistic al județului Neamț

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Neamtul este situat in partea central-nordica a Moldovei, in bazinele raurilor Bistrita, Siret si Moldova. Relieful este variat, constituit din munte si podis, care coboara in trepte, de la vest la est, dar si din culoare largi de vale, ale Siretului si Moldovei.

Clima este temperat-continentala, cu variatii locale, in functie de treptele de relief. Vegetatia naturala prezinta o pronuntata etajare pe verticala datorata reliefului variat, predominant muntos si deluros.

Fauna, bogata si variata, este reprezentata in mare masura prin elementele care apartin domeniului forestier: ursul brun, cerbul, rasul, caprioara, veverita, vulpea, cocosul de munte, ierunca, huhurezul si ciocanitoarea de munte. Crestele montane sunt populate de minunate exemplare ale caprelor negre.

________________________________________

Moldova - Scurt istoric:

Se poate considera ca bazele turismului in Neamt, au fost puse inca din Evul Mediu, atunci cand domnitorii Moldovei au ctitorit edificii culturale si militare, devenite ulterior obiective turistice de interes national. Cetatea Neamt a fost pentru mult timp un centru al universului local, favorizata fiind si de bogatia naturala a tinutului, ceea ce a determinat dezvoltarea vietii economice si spirituale in asezarile din jurul ei. Asa se explica practicarea de catre Sigismund I de Luxemburg, Mahomed al II-lea sau Sobieski, a "turismului razboinic", sau cu alte cuvinte, de verificare tehnica a cetatii. Aceasta insa, construita strasnic si aparata cu vitejie, nu a fost cucerita niciodata!

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Judetului Neamt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 580 cuvinte
Nr caractere:
8 015 caractere
Marime:
114.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, atractii, servicii
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!