Obiectivele turistice din județul Sibiu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Statiunea Paltinis

32 km sud vest de Sibiu (balneoclimaterica permanenta) 1440m alt

Cadrul natural pitoresc, zapezile care se metin 5-6 luni pe an, precum si obiectivele de interes cultural - casa memoriala Constantin Noica si complexul "La Schit" constituie adevarate puncte de atractie pentru turisti si nu numai. Partiile de schii amenajate telescaunul si teleschiul, constituie in anotimpul rece puncte de atractie pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Climat cu efecte bune asupra sistemului nervos,tonifiant general al organismului,stimulent al organelor hemotopatice,sistem respirator. Statiunea trebuie evitata de cei cu nevroze accentuate, afectiuni gastro intestinale, hipertiroidii avansate

Obiective: trasee in Mtii Cindrel

Baile Bazna

(balneoclimaterica permanenta) - Sibiu 15 km de Medias - 320 m

atestata documentar in anul 1302. Este asezata intr-o regiune deluroasa in nordul judetului Sibiu. factorii naturali de cura sunt apa minerala bogata in saruri, namolul mineral si sarea de Bazna. In nord-estul statiunii se afla lacul Crater, format in 1914 prin scufundarea unei sonde de exploatare a gazului metan. Emanatiile de gaz metan sunt caracteristica principala care-l include printre putinele fenomene de acest gen din tara si din lume.

Statiunea este cunoscuta atat datorita cadrului natural pitoresc cat si pentru tratamentul afectiunilor biliare, genitale, afeciunilor sistemului nervos periferic, bolilor reumatismale, afectiunilor ortopedice si ale aparatului respirator.

In zona se practica intens agroturismul.

Statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului

Atestata documentar in 1263, asezarea Ocna Sibiului s-a dezvoltat initial ca urmare a exploatarii zacamintelor de sare existente aici, cunoscute din vremea romanilor. Pe locul salinelor parasite s-au format lacuri sarate a caror proprietati curative erau cunoscute din vremea dacilor si romanilor, iar in secolul XVI, medicul austriac Van pezen a incercat efectele curative ale apei sarate. Statiunea se gaseste la extremitatea estica a localitatii, in zona Lacurilor Horea, Closca si Crisan, zona balneara incluzand stabilimentul balnear, parcul si vilele. Functia balneara a orasului s-a amplificat incepand cu a doua jumatate a secolului trecut, in prezent statiunea fiind cautata atat de turistii romani cat si de cei straini.

Factorii naturali terapeutici - apele cloruro-sodice concentrate, bioclimatul sedativ si namolul saprofelic fosil, sunt utilizati in tratarea afectiunilor ginecologice, afectiunilor aparatului locomotor si sistemului nervos periferic, precum si tratamentului afectiunilor ORL si tulburarilor vasculare periferice.

Statiunea Miercurea Sibiului

Situata pe malul Paraului Secas, statiunea de interes local Miercurea Sibiului este cunoscuta atat datorita cadrului natural deosebit cat si pentru apele mirelale iodurate si cloruro-sodice, indicate in tratarea unor afectiuni ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic

Muntii Fagaras

Una dintre cele mai pitoresti zone montane din Carpati este zona Muntilor Fagaras. Ocupand 21% din teritoriul judetului, lantul muntos de cca 70 km se intinde de la vest si are inaltimi ce depasesc 2000 m, numeroase cascade si lacuri glaciare. La 2000 m altitudine, se intinde pe o distanta de 80km Transfagarasanul, sosea care leaga Muntenia de Transilvania si strabate printr-un tunel de 900 m culmea principala, circurile Capra si Balea. O serie de cabana - Barcaciu, Negoiu, Balea-Cascada, Podragu si Turnuri functioneaza permanenet

Zona Muntilor Cindrel - Lotru

O alta zona montana de interes turistic bogata in chei, lacuri glaciare si lacuri de acumulare este cuprinsa intre Muntii Cindrel si Lotru. Padurile intinse, vaile si culmle accesibile precum si zonele etnografice din imprejurimi, constituie puncte de atractie turistica pentru iubitorii muntelui si nu numai.

Canioanele Gatul Berbecului, Curmatura, Fantanele si Oasa, precum si statiunea Paltinis din apropiere, sunt principalele puncte de interes din zona. Defileul Oltului desparte Muntii Cindrel si Rosu de Muntii Fagaras si constituie o alta zona intens tranzitata de turisti datorita particularitatilor sale si privelistilor naturale pe care le ofera

Complexul Arhitectural medieval de la Biertan

Cetatea de la Biertan dateza din timpul domniei lui Matei Corvin si este cea mai impunatoare constructie medievala din Transilvania. Fortificatia formata din trei bastioane, sse turnuri si trei incinte construte treptat incepand cu secolul al XIV-lea, intre anii 1490-1520 in stil gotic tarziu. Turnul cu ceas are in partea superioara un coridor de aparare si este amplasat in nord-vestul cetatii. La nord-est se afla turnul mausoleu, care adaposteste din 913 lespezile de pe mormintele episcopilor sasi, realizate de Nicolaus Elias din Sibiu. In partea de sud se afla turnul catolicilor, iar langa aceasta bastionul estic, cu ferestre spre curtea cetatii. Al doilea rand de ziduri a fost ridicat in secolul al XV-lea, iar in secolul XVI a fost construit al treilea rand de ziduri pe laturile de est, vest si sud a cetatii. Pe latura de nord-vest a fortificatiei se afla turnul inchisorii, demolat in 1873, pe latura sudica turnul de poarta iar la vest turnul tesatorilor. Interiorul turnului din partea de sud mai pastreaza fragmente din pitcura murala ce dateaza din secolul al XV-lea.

Intrea anii 1572-1867 la Biertan si-a avut sediul episcopia evanghelica saseasca din Transilvania.

Complexul Arhitectural Franciscan

Unul dintre cele mai vizate obiective turistice din Municipul Medias este Complexul Arhitectural Franciscan ce cuprinde biserica si manastirea franciscna. In jurul anului 1444, lacasul de cult se afla in administratia calugarilor franciscani, ulterior fiind transformat in spital. Edificiul a fost construit in stil baroc si adaposteste exponate de mare valoare, printre care se numara tezaurul de la Seica Mica (ce cuprinde 348 monede romane), tezaurul de la Panade, piese de ceramica populara din perioade, obiecte sculptate de epoca feudala, etc.

Biserica cetate din Slimnic

Mentionata in documentele de la 1282 si 1309, comuna Slimnic adaposteste unul dintre obiectivele turistice cele mai importante din judetul Sibiu: cetate taraneasca construita anterior secolului XV. Biserica cetate a fost construita pe un deal din comuna, unde se mai observa resturile unor fortificatii feudale.

Se pare ca pe locul actualei cetati a existat o fortificatie cu dimensiuni mai reduse. Acesteia i-a apartinut si capela gotica din nordul cetatii, atestata documentar n 1342, transformata apoi ntr-un turn de aparare. n sec. al XIV-lea a fost construita, dar neterminata, bazilica n stil gotic, pe axa vest-est. n secolul urmator s-au facut lucrari de intarire. in secolul al XVIII-lea cetatea era parasita

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiectivele turistice din judetul Sibiu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
986 cuvinte
Nr caractere:
5 928 caractere
Marime:
19.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, obiective
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!