Bali - Insula zeilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru ca pe insula se regasesc peste 20.000 de temple, iar ritualurile si credintele balinezilor se regasesc in fiecare fagas al vietii. Bali este cunoscuta si sub numele de Insula Zeilo

Localizare:

Bali este una dintre cele mai frumoase insule care alcatuiesc Arhipelagul Indonezian si prima destinatie turistica a tarii. Insula se intinde pe o suprafata de 144 km de la est la vest si masoara doar 88 km pe directia nord-sud. Bali se invecineaza la est cu insula Java, de care este separata de stramtoarea Bali, fiind marginita in nord, de Marea Java, in timp ce la sud este strabatuta de Oceanu Indian si la est de Stramtoarea Lombock.

Scurt istoric:

Locuita inca din timpuri preistorice, Bali are o istorie care se impleteste cu cea a insulei vecine, Java,legatura care de evidentiaza in literatura, arta, teatru, muzica si dans. Descoperirile arheologice atesta existent unor fosile umane vechi de mii de ani, alaturi de uneltele descoperite la Cekik, in vestul insulei, carora li se atribuie o vechime de peste tre milenii. Bali este cucerita la sfarsitul secolului XIII de regale Kertanegara, fondatorul dinastiei Majapahit, care stapanea insula Java. De altfel, de-a lungul mai multor secole, intre populatiile celor doua insule s-au inregistrat mai multe conflicte, ce au culminat cu aparitia colonistilor olandezi in regiune, in anul 1850, Bali fiind complet cucerit in 1900. Coonfruntarile dintre localnici si olandezi s-au soldat cu numeroase sacrificii umane, belinezii preferand sinuciderea, printr-un ritual denumit puputan, decat predarea insulei. De altfel cel mai important erou din istoria insulei, Gusti Ngurah Rai (denumirea singurului aieroport de pe insula) a pierit in 1946 dupa ce a ordonat Puputan-ul in lupta cu olandezii, adica lupta pana la moarte.

Scurta descriere:

Inzestrata cu un peisaj minunat, regiunile nordice ale insulei sunt traversate de lanturile muntoase de structura vulcanica, unde Gunung Agung ( Muntele divin), cel mai inalt din insula, atinge altitudinea de 3.142 m. Muntele are o insemnatate religioasa deosebita pentru belinezi, fiind gazda celui mai important tempu din insula - Pura Besakih, spatiul unde se desfasoara anual zeci de festivaluri religioase. Decorul natural spectaculos este completat de alti vulcani activi, dintre care cei mai reprezentativi sunt Mmount Merebuk sau Muntele Batur. Lacuri importante precum Buzan, Bratan si Temblingan, cu ajutorul carora sunt irigate intinsele culturi de orez. Clima este propice unei vegetatii diverse si unele dintre cele mai frumoase specii de orhidee pot fi admirate aici, alaturi de o gama variata de plante tropicale, superb colorate. Si fauna este foarte bogata, cu unele specii rare precum tigrul balinez , lilieci, dar si testoase, foarte numeroase la Nusa Dua.

Cum ajungeti in Bali:

Dat fiind ca Insula Bali este situata la peste 10.000 de km de Bucuresti, fiti pregatiti pentru o calatorie lunga, in mai multe segmente. Cea mai buna varianta este oferita de Qatar Airwazs, insa tot implica 3 segmente: Bucuresti - Doha, Doha - Singapore si Singapore - Denpasar. La sosirea in Bali va trebui sa platiti viza de intrare in tara, care costa 25$ pentru 30 de zile. De asemenea, va fi nevoie sa platiti o taxa si la pleecare: 150.000 de rubii ( aproximativ 52 de lei)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bali - Insula zeiolor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 134 cuvinte
Nr caractere:
5 543 caractere
Marime:
1.49MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!