Atracția Disney

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Atunci cand Walt Disney si Resorts planuiau urmatorul mare parc la sfarsitul anilor 1990, ei au ales sa isi extinda imperiul Disney intr-o alta parte a lumii, total diferita: China. Disneyland-ul din Hong Kong s-a deschis in septembrie 2005. Se preconizeaza atragerea a peste 5 milioane de vizitatori in primul an, dar in noiembrie 2005 Disney a anuntat ca au fost primiti peste 1 milion de vizitatori inca din primele 2 luni. Intr-o perioada de 40 de ani se estimeaza ca parcul sa castige peste 19 miliarde de dolari din incasari. Insa China ramane in stat comunist - intr-adevar, guvernul Chinei detine o parte din actiuni ale parcului Disneyland din Hong Kong. Se poate baza Disney pe un numar de vizitatori chinezi suficient pentru a face parcul un succes comercial?

Disney a calculat economia Chinei ca fiind capabila sa intretina petrecerea timpului liber printr-un numar destul de mare de consumatori. Este importanta existenta unei clase de mijloc rezonabila ca numar pentru a oferi destui vizitatori. Piata consumatorilor din Disneyland Hong Kong trebuie sa fie capabila de a ajunge in aceasta statiune de petrecere a timpului liber. Acest lucru inseamna ca infrastructura transporturilor trebuie sa fie bine dezvoltata. Parcul a fost creat pentru a atrage vizitatori de pe intreg teritoriul Chinei precum si din insusi Hong Kong. China este o tara imensa, iar Disney trebuie sa fi preconizat ca un numar semnificativ de vizitatori din intreaga China sa fie capabili sa calatoreasca catre noua atractie turistica. Observatorii industriali cred ca populatia Chinei este capabila de a crede in experienta Disney. Dar care este dovada ca acest lucru este adevarat? Iata cateva semne care indica faptul ca Disney nu ca avea probleme in aceasta privinta:

o Compania a lucrat timp de 2 ani cu Liga Tineretului Chinez, un program de after-school finantat de stat care numara milioane de tineri cu varste de sub 14 ani

o Aceasta legatura facut posibila ,,educarea/informarea" tinerilor in legatura cu povestile Disney prin a-i invata sa deseneze personajele principale si cum functioneaza animatiile.

o In august 2005 un tren nou din parcul de distractie a fost incarcat cu pasageri, chiar daca parcul nu fusese deschis inca.

o Temele/Imaginile Disney comercializate s-au vandut in numar mare in Hong Kong.

o Melodia ,,He invited me to Disneyland" (M-a invitat in Disneyland) a fost hitul radiourilor din Hong Kong in vara anului 2005.

Chiar daca sunt destule cereri din partea Hong Kongului si a Chinei de a aduce aici brandul Disneyland, vor fi insa destule probleme asociate cu crearea acestui tip de atractie majora in aceasta parte a lumii. Cele mai importante dintre acestea sunt discutate mai jos:

Deplasarea

In ultimii ani, posibilitatile locuitorilor Chinei de a se deplasa/de a calatori in Hong Kong au fost destul de limitate. O parte dintre motivele acestui inconvenient au fost faptul ca pana in anul 1997 Hong Kong a fost colonie britanica. Sub dominatia britanica, economia locala a facut din Hong Kong in mare centru al finantelor si comertului. De aceea, economia acestui oras a fost foarte diferita de cea Chinei unde sistemul comunist exercita un control strict asupra mai multor aspecte ale vietii de zi cu zi. Unul dintre aspectele cheie ale acestui mod de viata care a fost controlat in mod strict au fost calatoriile/deplasarile. Desi, in ultimii 2 ani guvernul chinez a devenit mai putin strict in privinta restictiilor de a calatori in Hong Kong a celor in restul Chinei. Numarul de vizitatori ai Hong Kongului care proveneau din restul Chinei s-a dublat la peste 12 milioane intre 2002 si 2004. Drept rezultat, unii analisti din Hong Kong cred ca noul parc de distractii Disneyland va atrage peste 6 milioane de vizitatori inca din primul an. Ei au calculat ca parcul ca fi cel mai mare succes al lui Disney din afara Statelor Unite.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Atractia Disney.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
2/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
930 cuvinte
Nr caractere:
4 976 caractere
Marime:
9.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
parc, succes, turism, distractie, timp liber, turist, chinez, china
Predat:
la liceu
Sus!