O perspectivă a transportului urban în Germania, Anglia, Franța și România

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Transportul urban, componenta a transportului public. Prezentare generala
1. Transportul urban in Germania
2. Transportul urban in Anglia
3. Transportul urban in Franta
4. Transportul in Romania
II.Probleme generale legate de sistemul de transport
III.Masuri de diminuare a efectelor negative in sistemul de transport

Extras din referat:

I. Transportul urban, componenta a transportului public. Prezentare generala

1. Transportul urban in Germania

Sistemul de transport public din Berlin este alcătuit din servicii aduse de compania Berliner Verkehrsbetrebe (BVG) care operează asupra trenurilor U-Bahn, autovuzelor, tramvaielor şi compania Deutsche Bahn (DB) care operează asupra trenurilor S-Banh şi trenurilor regionale RE, SE şi RB. De când sistemul este bine conectat, există un singur tip de bilet valabil pentru toate formele de transport (cu unele excepţii).

Oraşul Berlin este împărţit în trei zone: A, B şi C. Biletele sunt valabile în cel puţin două zone (AB sau BC) sau în toate cele trei zone. Doar dacă doreşti să călătoreşti spre Potsdam sau în suburbiile oraşului vei avea nevoie numai de un bilet pentru zonele AB.

În Berlin sunt valabile următoarele tipuri de bilete:

- Kurzstrecke ( Călătorie scurtă) – acest bilet îţi permite să călătoreşti treistaţii cu U-Bahn sau S-Bahn şi şase staţii cu autobuzul sau tramvaiul.

- Langstrecke (Călătorie Lungă) – cu acest bilet poţi călători pe toate formele de transport public ( cu excepţia trenurilor RE, SE şi RB), pentru două ore, în două din cele trei zone (AB sau BC)

- Ganzstrecke (Călătorie în întregul sistem) – acest bilet îţi permite să călătoreşti nelimitat pentru două ore, în toate cele trei zone. Este de asemenea valid şi pe trenurile RE, SE şi RB.

Tageskarte (Călătorie pe timpul zilei) – acest excelent bilet îţi dă posibilitatea să călătoreşti până la ora 3 am în următoarele zile. El este disponibil în două variante: pentru două zone sau pentru trei

Pentru a ajunge in Germania, o modalitate simpla de transport este cel aerian.În interiorul Germaniei există numeroase curse aeriene, dar costurile pot fi prohibitive, în comparaţie cu transportul feroviar. Lufthansa efectuează cele mai multe zboruri în interiorul Germaniei. Atunci când au apărut câţiva competitori, Lufthansa a răspuns cu câteva servicii speciale. De exemplu, în 1998 ea a oferit cursa specială dus-întors de weekend “Love Parade” pentru numai 169DM, de oriunde din Germania spre Berlin, un cost foarte favorabil în comparaţie cu biletul pentru tren, care din Munich până în Berlin costa 258DM, numai dus. Deci, în Germania merită să verifici cursele aeriene la agenţiile de turism pentru a vedea dacă apar curse speciale.

Lutthansa oferă, de asemenea, tinerilor (sub 27 ani) reduceri, în general, de 25 % din preţul normal al unui bilet, pentru curse în Germania şi Europa.

Transportul urban reprezinta o parte integranta a transportului public.

Acest transport este excelent atât în oraşele mari cât şi în cele mici, şi în general, este bazat pe autobuze, tramvaie, trenuri S-Bahn şi/sau U-Bahn (metrouri). Sistemul cuprinde toate formele de tranzit local. Cursele sunt determinate de zonele sau de timpul la care se călătoreşte, sau câteodată de ambele.

La urcarea într-un mijloc de transport în comun trebuie să ai asupra ta biletul de călătorie, pe care-l vei valida la o mică maşinărie din autovehicul. Controlul biletelor este frecvent (mai ales noaptea şi în vacanţe) şi amenda este nenegociabilă (60DM). Dacă nu poţi plăti, controlorul îţi va opri paşaportul până când vei achita amenda.

Berlin are trei aeroporturi: Tegel (TXL) care efectuează curse cu destinaţia în interiorul Germaniei sau în Europa, Schonefeld (SXF) care efectuează curse internaţionale din/spre Europa, Asia, Africa şi America Centrală şi Berlin-Tempelhof (THF) .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • O Perspectiva a Transportului Urban in Germania, Anglia, Franta si Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
51 pagini
Imagini extrase:
51 imagini
Nr cuvinte:
9 637 cuvinte
Nr caractere:
50 342 caractere
Marime:
813.74KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Florina Bran
Sus!