Previzualizare referat:

Extras din referat:

in prezent peste 60 de milioane de oameni utilizeaza produsele firmei Microsoft pe calulatoarele lor. Avand produse de mare succes in fiecare categorie de soft, incepand cu sisteme de operare si pana la programe de calcul tabelar si programe de text, asta fara sa mentionam renumitul mediu grafic Windows care a doborat toate recordurile la vanzari, deciziile asfel luate la Microsoft influenteaza direct intreaga industrie soft si, asfel, optiunile tuturor celor care utilizeaza calculatoare. in 1986 Bill Gates si-a lansat firma in forta si a devenit miliardar la varsta de 30 de ani.

De atunci Microsoft a devenit una dintre cele mai mari firme ale caror cotati la bursa sunt intens urmarite pe Wall Street iar milioane de investitori ii urmaresc cu rigurozitate activitatea zilnica.

O istorie a firmei Microsoft dezvaluie istoria mai putin cunoscuta a uneia dintre companiile americane cu cel mai spectaculos succes in era revoluttei informatice. Cartea este foarte bine documentata si se bazeaza pe interviuri luate angajatilor celor mai vechi ai firmei si lui Bill Gates insusi.

Microsoft Windows este numele catorva familii de sisteme de operare (Operating System sau OS) create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piata pentru prima data in noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS, deoarece interfetele grafice erau din ce in ce mai apreciate. Microsoft Windows a ajuns cu timpul sa predomine pe piata de calculatoare mici, intrecand Mac OS, care fusese introdus pe piata mai inainte de catre compania Apple Computers, astazi numita Apple. La conferinta IDC Directions din 2004, vicepresidentele IDC Avneesh Saxena a constatat ca Windows detine aproximativ 90 % din piata de sisteme de operare.

Versiunea cea mai noua de Windows existenta pe piata este Windows Vista, cu mai multe editii (subvariante). Versiunea urmatoare se numeste "Windows 7"; ea este planificata pentru punerea in vanzare inca in decursul anului 2009.

Versiunea curenta de Windows Server este "Windows Server 2008", urmasul lui "Windows Server 2003".

Versiunile de operare pe 16 biti

Versiunile Windows 16-biti includ: Windows 1.0 (1985), Windows 2.0 (1987) si ruda sa apropiata Windows/286. Versiunile vechi de Windows erau deseori considerate doar o imbunatatire sau varianta grafica a sistemului de operare MS-DOS. Spre deosebire de MS-DOS, Windows permite utilizatorilor sa execute simultan aplicatii multiple, prin utilizarea "multitaskingului cooperativ". Un factor nou este utilizarea unei interfete grafice cu utilizatorul de tip GUI. in Windows a mai fost implementata o schema virtuala de memorie, care permite sa se ruleze aplicatii mai mari decat memoria de lucru fizica: atunci cand memoria devine insuficienta, segmentele de cod si resursele necritice se descarca temporar pe un hard disc. in caz de necesitate ele se reincarca in memorie ceva mai tarziu, pentru a putea fi executate.

Versiunile pe 16 biti ale Windows cuprind Windows 1.0, Windows 2.x si ruda sa apropiata, Windows/286.

Versiunile de operare hibride pe 16/32 biti

Windows/386 a introdus mod kernel de 32 de biti si un monitor al masinii virtuale. Pentru durata sesiunii Windows, a creat una sau mai multe medii virtuale 8086 si a asigurat virtualizarea pentru placa grafica, tastatura, mouse, ceasul de control si a interupt controller-ul in interiorul lor. Consecinta vazuta de utilizator a fost faptul ca multitaskingul putea fi realizat in ferestre separate, chiar daca aplicatiile grafice MS-DOS aveau nevoie de modul Full Screen. De asemenea, aplicatiile Windows erau multi-task-ate cooperativ in interiorul unui mediu virtual 8086.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
583 cuvinte
Nr caractere:
3 076 caractere
Marime:
7.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
dezvoltare, windows, software
Predat:
la liceu
Sus!