Previzualizare referat:

Extras din referat:

Misiunea Google este de a oferi cea mai buna experienta in cautarea pe Internet facand publica lumii, accesibila si folositoare informatia. Google, dezvoltator al celui mai mare motor de cautare din lume, ofera cel mai rapid si usor mod de a gasi informatii pe web. Prin accesarea a mai mult de 1,3 miliarde de pagini, Google ofera rezultate relevante catre utilizatori si intreaga lume, in mod obisnuit in mai putin de jumatate de secunda. Azi, Google raspunde la mai mult de 100 de milioane cautari pe zi.

Doi studenti Stanford Ph.D., Larry Page si Sergey Brin, au fondat Google in 1998. Compania privata a anuntat in iunie 1999 ca a asigurat 25 milioane $ capital social. Partenerii actionari ai companiei includ Kleiner Perkins Caufield & Byers si Sequoia Capital. Google isi ofera serviciile prin situl public propriu, www.google.com. Compania ofera si solutii de cautare web in cooperare pentru ofertantii de informatii.

Despre tehnologia Google

Tehnologia inovatoare de cautare a Google si designul elegant al interfetei separa Google de alte motoare de cautare de prima generatie. In loc sa foloseasca numai tehnologia de cautare cu ajutorul cuvintelor cheie sau a tag-urilor meta, Google se bazeaza pe tehnologia patentata PageRank- , ce asigura faptul ca cele mai importante rezultate sunt intotdeauna afisate primele.

PageRank masoara obiectiv importanta paginilor si este calculat cu o formula de mai mult de 500 de milioane de variabile si mai mult de 2 miliarde de termeni. PageRank foloseste structura vasta de legaturi web ca o unealta organizationala. In esenta, Google interpreteaza o legatura de la Pagina A la Pagina B ca un "vot" din partea Paginii A pentru Pagina B. Google evalueaza importanta unei pagini dupa voturile pe care le primeste. Google analizeaza, de asemenea, pagina ce distribuie voturile.

Metodele complexe, automatizate ale Google contin, in prealabil, interactiune din partea oamenilor. Spre deosebire de alte motoare de cautare, Google este structurat in asa fel incat nimeni nu poate cumpara o pozitie mai inalta in rezultate sau nu altereaza aceste rezultate. O cautare cu Google este o metoda cinstita si obiectiva pentru a gasi usor situri web de inalta calitate.

De ce sa folosim "Google" ?

Google ruleaza folosind o combinatie unica de software si hardware. Viteza poate fi atribuita algoritmului eficient de cautare, dar si miilor de PC-uri pe care le-am strans intr-o retea pentru a creea un motor de cautare ultra rapid.

Inima programului nostru este PageRank(TM), un sistem de notare a paginilor dezvoltat de fondatorii nostrii Larry Page si Sergey Brin de la Universitatea Stanford. Si in timp ce noi folosim zeci de ingineri pentru a imbunatatii fiecare aspect al Google-ului dupa un plan zilnic, PageRank continua sa ne furnizeze bazele pentru toate uneltele noastre de cautare.

PageRank explica

PageRank se bazeaza pe natura unica democratica a webului folosind vasta structura de legaturi ca indicator al valorii unei anumite pagini. In esenta, Google interpreteaza o legatura a paginii A catre pagina B ca un vot al paginii A pentru pagina B. Dar Google se uita la mai mult decat volumul de voturi sau legaturi pe care o pagina le primeste; de asemenea analizeaza pagina ce strange voturile. Voturie stranse de pagini ce sunt ele insele "importante" au o mai mare greutate si ajuta alte pagini sa fie "importante".

De retinut, cele mai bune pagini primesc un PageRank mai mare, de care Google tine cont de fiecare data cand efectueaza o cautare. Bine inteles pentru tine paginile importante nu inseamna nimic daca nu se potrivesc cu cerintele tale. Asa, ca Google combina PageRank cu tehnici avansate de cauatare contextuala astfel incat Google sa-ti ofere pagini importante si relevante pentru tine. Google nu face numai sa contorizeze de cate ori o pagina este vizitata el examineaza si continutul paginilor ( si continutul paginilor care au un link catre aceasta pagina ) pentru a determina daca este interesanta pentru dumneavostra.

Intreg, Nepatat , Integru

Metodele de cautare total automate ale lui Google fac interventia umana ineficienta, Cu toate ca pe pagina cu rezultate exista reclama explicita, Google nu vinde locuri printre rezultate ( de exemplu nimeni nu poate cumpara un PageRank mai mare ). O cautare cu Google este usoara, cinstita si o metoda obiectiva de a gasi pagini de inalta calitate cu informatie relevanta pentru cautarea efectuata de dumneavostra.

Motive sa folosesti Google

Pentru ca Google ofera cele mai relevante rezultate -- cel dintai si cel mai rapid! Coplesitorul volum de informatii de pe web necesita un excelent serviciu de cautare pentru a face aceasta informatie accesibila si folositoare. Fara o unealta de cautare rapida si puternica, a gasi un anume website poate fi foarte dificil, daca nu imposibil.

Google pune web-ul in ordine.

Google e destinat sa impuna ordinea in haosul informatiei. Este ceea ce un serviciu de cautare trebuie sa fie; nu un repertoar, sau lista limitata, intretinuta manual a carei pozitii sa fie alocate o singura data de primul venit, ci o metoda inteligenta de a infatisa Internetul asa cum este el.

Google pune la dispozitia utilizatorilor mai mult de un miliard de URL-uri.

Indexul Google, care cuprinde mai mult de 1 miliard de URL-uri, este cel mai bun si detine cea mai bogata colectie a celor mai utile pagini de pe Internet.

Google afiseaza doar paginile care includ termenii pe care i-ati introdus.

Spre deosebire de multe alte motoare de cautare, Google afiseaza rezultatele care includ toti termenii cautarii, fie in textul paginii, fie in adresa paginii. Nu mai aveti parte de frustrarea data de pagini care nu au nimic in comun cu ceea ce cautati.

Google satisface cautarea dvs. intr-o singura pagina.

Nu numai ca rezultatele Google contin toti termenii cautarii, dar Google analizeaza si aranjarea acestora in pagina. Spre deosebire de multe alte motoare de cautare, Google acorda prioritate gruparii termenilor de cautare. Favorizam rezultatele in care termenii cautarii dvs. sunt mai grupati, deci pierdeti mai putin timp cautand prin rezultate irelevante.

Google ofera un sumar relevant pentru fiecare rezultat.

in loc de un sumar care nu se schimba niciodata, Google extrage textul care corespunde cererii dvs. Asta va salveaza timp si evita frustrtari rezultate din incarcarea unor pagini nerelevante.

Google te poate face sa te simti norocos!

Google exceleaza in a da drept sigur primul rezultat in cautari obisnuite, ca nume de companii. Suntem asa de increzatori, incat am instalat un buton "Sunt un norocos", care va duce direct la situl dat de primul rezultat. Butonul "Sunt un norocos" este destinat sa va conduca rapid la informatia utila.

Google memoreaza pagini web.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Google.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 179 cuvinte
Nr caractere:
5 916 caractere
Marime:
9.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
informare, google
Predat:
la liceu
Sus!