Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Este cunoscut in primul rand ca si creator al imperiului Microsoft, cel care a revolutionat practic utilitatea si folosirea unui calculator, dar si ca fiind cel mai bogat om din lume, a caruia avere depaseste 50 miliarde de dolari. Atat de cunoscut si totusi cati stiu ce drum a parcurs Bill Gates pana sa ajunga magnatul de astazi? Stiati de pilda ca Gates a fost in tinerete hacker sau ca a mintit pentru a obtine un job? Daca nu cititi mai departe.

La 28 octombrie 1955, cu putin dupa ora 9 seara, se naste William Henry Gates III. Provine dintr-o familie cu o bogata istorie in afaceri, politica si servicii comunitare. Strabunicul sau era legislator al statului, bunicul sau a fost vicepresedinte al unei banci nationale iar tatal sau avocat. Acesta din urma si-a folosit ambitia, inteligenta si spiritul competitiv pentru a-si ajuta fiul si cele doua fiice sa se afirme in profesiile lor. Mama lor a fost profesor universitar la Universitatea din Washington.

Micul Bill s-a remarcat inca din scoala elementara, depasindu-si colegii in toate domeniile, astfel ca parintii au hotarat sa-l inscrie la o scoala privata in Lakeside. Decizia a avut efecte deosebite pentru intrega sa viata. La Lakeside, Bill Gates a pasit in stiinta computerelor.

Hackerul Bill Gates

In primavara lui 1968, scoala din Lakeside decide ca este cazul sa-i initieze pe elevi in lumea computerelor. Bill Gates, Paul Allen si alti cativa elevi (multi dintre ei au devenit apoi primii programatori ai companiei Microsoft) au devenit imediat nedezlipiti de calculator. Stateau in sala calculatoarelor zi si noapte, scriind programe si literatura de specialitate pentru calculator sau orice altceva legat de acesta. In scurt timp, trupa lui Gates a inceput sa aiba probleme la scoala, pentru ca a inceput sa chiuleasca in mod regulat de la ore.

In vara lui 1968, Computer Center Corporation si-a deschis sediul in Seattle. Printr-un contract de colaborare cu scoala Lakeside Prep., aceasta se angajeaza sa-i ofere studenti care sa lucreze pe computer. Bill Gates si camarazii sai sunt, bineinteles, primii. Nu peste mult timp, tinerii hackeri fac probleme, spargand sistemul de securitate al computerelor, asa ca le este interzis accesul in sistem.

Bill Gates, Paul Allen si alti doi hackeri de la Lakeside formeaza la finalul anului Lakeside Programmers Group, cu intentia de a gasi modalitati de aplicare a cunostintelor lor de calculatoare in viata de toate zilele. Prima oportunitate este rezultatul direct al nazdravaniilor facute in scoala. Computer Center Corporation incepe sa sufere de pe urma hackerilor si a deselor spargeri ale sistemelor de securitate. Impresionati de trupa lui Gates, sefii companiei decid sa urmeze sfatul studentilor pentru a gasi bug-urile si a identifica slabiciunile sistemelor. Astfel, compania le pune la dispozitie computerele pentru un timp nelimitat, oferta pe care baietii n-o pot refuza.

Tinerii hackeri lucreaza neintrerupt si este momentul in care Gates si Allen isi dezvolta cu adevarat talentul care ii va propulsa, sapte ani mai tarziu, in fruntea Microsoft.

Primii pasi in business

Computer Center Corporation da faliment in 1970. Grupul programatorilor de la Lakeside este nevoit sa-si caute un nou loc unde sa-si poata dedica timpul computerelor

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bil Gates.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 590 cuvinte
Nr caractere:
12 167 caractere
Marime:
1.92MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
informatician, microsoft, sistem de operare
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!