Termeni din modă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

A (linia de croiala)

silueta apare in forma literei A datorita umerilor stramti, taliei marcate si fustei mult evazate in partea de jos.

ABA

tesatura taraneasca din lana groasa, nevopsita, din care se confectionau sumane.

AJUR

broderie perforata, obtinuta prin scoaterea firelor de urzeala, sau unirea mai multor fire in vederea crearii unei terminatii ornamentale.

ALL BLACK

"totul negru". Tinuta vestimentara devenita un fel de uniforma pentru femeia activa, cocheta si misterioasa a anilor '80.

ALPACA

fibra naturala, toarsa din blana unui animal care traieste in America de Sud. Se foloseste in amestec cu fibre de matase, pentru ca tesatura sa capete fluiditate si luciu.

ANDROGIN (LOOK)

jumatate fata - jumatae baiat. Ca stil vestimentar e vorba de abordarea unor produse unisex (blue-jeans, tricou, adidasi, parfum).

ANGORA

fibra naturala toarsa din blana unei capre care traieste in Turcia sau din blana unui iepure de Madeira.

ARABESC

ornament specific decoratiei arabe, care consta in combinatii de linii si de motive geometrice sau din combinari de motive reprezentand plante stilizate.

ARMY - NAVY (STIL)

haine inspirate din vestimentatia militara, in culori specifice (varietati de kaki si bej, alb, bleumarin) cu croieli si accesorizari rigide, austere, masculine.

ASTRAHAN

haina de blana lucrata din blana de miel incretita si foarte fina.

BABY DOLL

stil vestimentar care confera purtatoarei o alura inocenta dar in acelasi timp extrem de sexy, caracterizat prin croieli si accesorizari specifice rochitelor pentru copii.

BACKPACK

rucsac de strada.

BASC

terminatie in bie a unei jachete scurte, fixate pe talie.

BASC (BASCA)

obiect vestimentar destinat acoperirii capului purtat pe rand de catre luptatorii din Rezistenta franceza, Che Guevara, etc..

BATIST

tesatura din fire foarte subtiri de bumbac sau in, folosita pentru confectionarea unor obiecte de imbracaminte usoara si de lenjerie.

BERETA

basca purtat de catre femei/sapca marinareasca fara cozoroc, basca.

BIE

taietura in diagonala tesaturii, care permite materialului sa se "aseze" mai bine la gulere, la mansete si la tivuri dublate. Fustele cu clini in bie au fost lansate in anii '20-'30.

BLAZER

jacheta de forma unui sacou barbatesc cu revere si buzunare, mai lunga de talie, foarte practica, purtatat cu fusta sau pantalon.

BOA

un fel de fular lung din pene cu care se impodobeau dansatoarele de can-can la sfarsitul secolului XIX. Revine periodic in moda, ironic, pentru a sustine stilul vamp.

BODY

piesa vestimentara de lenjerie intima care isi are originile in maieul corset din secolul XIX, asemanator unui costum de baie intreg.

BOEM (STIL)

stil ce nu urmeaza tendintele contemporane, pune accent pe influente etnice, hainele sunt largi, nestructurate, pentru a nu constrange miscarile corpului, iar tesaturile naturale ( in, bumbac ).

BOLERO

vesta scurta, de origine spaniola, cu marginile rotunjite, din catifea neagra, uni sau acoperita de broderii colorate. In anii '60-'70 se purta cu pantaloni evazati si bluze gen ie.

BORANGIC

fir de matase natu

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Termeni din Moda.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
7 028 cuvinte
Nr caractere:
41 561 caractere
Marime:
28.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Textile Pielărie
Tag-uri:
vesta, haine, textile
Predat:
la liceu
Sus!