Calitatea produselor și serviciilor în relație cu protecția mediului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mondializarea pietei si concurenta acerba de pe piata internationala, determina ca rolul calitatii la acest inceput de secol sa reprezinte o conditie esentiala in asigurarea liberei circulatii a produselor si serviciilor romanesti.

Tarile Comunitatii Economice Europene, ale caror produse sunt de multe ori superioare calitativ sau mai ieftine decat produsele romanesti, considera ca din acest motiv Romania este o piata buna de desfacere a produselor lor.

Iata de ce trebuie inteles ca pentru a putea patrunde cat mai repede si mai convenabil pe piata internationala, dar si pentru a determina ca produsele romanesti sa fie mai solicitate pe piata interna si externa fata de cele din import, este absolut necesar sa se ia toate masurile pentru cresterea calitatii produselor si serviciilor romanesti.

Calitatea produselor asigura:

- supravietuirea intreprinderilor pe o durata mai mare de timp

- obtinerea unui profit suficient de mare

- adaptarea permanenta a produselor intreprinderii, la evolutia pietei si la dezvoltarea ei

Dintre masurile practice care trebuie luate pentru a se ajunge la imbunatatirea calitatii si la cresterea profitului, se remarca implementarea managementului total al calitatii si obtinerea excelentei.

Pentru aplicarea acestor masuri insa, exista mai multi factori de care trebuie sa se tina cont, printre care unul deosebit de important este "cultura organizationala".

Cultura organizationala se refera la strategia si structura organizatiei, la personalitatea managerilor, la cultura indivizilor structurata pe cunostinte, principii morale si de drept, pe criterii estetice, pe traditii si pe alte valori spirituale individuale.

Elementele mai importante ale culturii organizationale sunt:

- valorile organizationale, care descriu ce cred membrii organizatiei ca este important si ele reprezinta "sufletul" culturii organizationale

- modelele cu rol cultural, care includ angajatii de la orice nivel, care dau viata valorilor organizatiei si servesc ca exemple atata timp cat sunt in activitate

- deprinderile organizationale care exprima relatiile dintre membrii organizatiei, dar si modul de abordare a mediului de lucru

-transmit in timp cultura organizationala, generatiilor succesive de angajati

Daca nu se au in vedere aceste elemente, organizatiile vor intampina greutati in efortul de implementare al Managementului Calitatii Totale (TQM), din cauza, in principal, a inertiei angajatilor de la toate nivelele, de a pastra obisnuintele anterioare.

Aplicarea unui sistem al TQM nu se poate impune in orice conditii. Incercarea de a implementa o calitate totala fara a crea in prealabil o cultura a calitatii nu va duce la rezultatele scontate, asa cum pe un teren agricol nepregatit (nearat, netratat cu ingrasaminte etc), nu se pot obtine recoltele scontate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calitatea Produselor si Serviciilor in Relatie cu Protectia Mediului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 900 cuvinte
Nr caractere:
10 156 caractere
Marime:
12.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Studiul Calității Produselor și Serviciilor
Tag-uri:
servicii, produse, institutii, calitate
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!