Plan de campanie de relații publice

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Definirea problemei
2. Analiza situatiei
3. Obiectivele
4. Publicul-tinta
5. Axa campaniei
6. Strategia
7. Mesajul
8. Bugetul
9. Tehnicile de relatii publice, mass-media si suporturile utilizate
10. Concluzii si recomandari pentru organizatie

Extras din referat:

Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta” Bucuresti este o unitate de invatamant cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice. a fost infiintat la data de 1 septembrie 1999 prin Ordinul MEN nr. 4419 /1999 care stipuleaza transformarea unei scoli centenare, Scoala nr. 15 “Alexandru Vlahuta” intr-un liceu cu predare in limbile romana si germana. In prezent unitatea acopera invatamantul primar, gimnazial si de liceu cu profil uman si o clasa de bilingv germana.

1.Definirea problemei

Datorita faptului ca este una dintre cele mai “tinere” unitati de invatamant din Bucuresti si se axeaza doar pe profil uman, acest liceu este inca intr-un con de umbra si nu dispune de o mare popularitate, acest lucru fiind sesizat prin numarul mic de elevi care stiu despte acest liceu si doresc sa urmeze studii in aceasta unitate.

Campania de relatii publice pentru Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta” se va baza pe valorificarea punctelor forte ale acestei unitati.

Liceul doreste o crestere a publicitatii si a numarului de elevi inscrisi.

In scopul atingerii obiectivelor, acest document propune strategii originale si creative. Respectand modalitatile de lucru utilizate inainte vom propune situatii cat mai adaptate nevoilor si mijloacelor organizatiei, precum si solutii de influentare eficienta a publicului tinta.

2.Analiza situatiei

Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta” Bucuresti este o unitate de invatamant cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu profil uman si predare bilingv germana si una dintre cele mai ridicate rate de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din Bucuresti.

Aceasta unitate poseda o imagine publica scazuta in principal datorita lipsei unei traditii in invatamanul liceal si a nevalorificari potentialului si a dotarilor tehnologice si de personal.

Imbunatatirea imaginii este necesara deoarece fiind o unitate relativ noua, media de admitere este mica iar datorita acestui fapt imaginea unitatii are de suferit fiind comparata cu liceele cu traditie, cu medie mai mare dar care nu reflecta cu adevarat valoarea educatiei oferite elevilor.

Liceul isi desfasoara activitatea intr-o cladire recent renovata si dotata modern cu aparatura si o sala de sport noua care se poate folosii pentru diverse activitati impreuna cu diverse sali si curtea interioara.

3. Obiective

Pe viitor dorim sa sporim numarul de elevi aplicanti si nivelul de publicitate prin promovarea unei imagini cat mai bune a liceului si prin obiectivele secundare:

- Organizarea unor evenimente speciale cu diverse ocazii

- Organizarea “Zilei Portilor Deschise” care sa cuprinda diverse activitati educative si amuzante

- Promovarea in cadrul targurilor educationale

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de campanie de relatii publice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 044 cuvinte
Nr caractere:
6 411 caractere
Marime:
19.70KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!