Sisteme de siguranță națională

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Elaborarea doctrinei nationale a informatiilor pentru securitate are menirea de a stabili si defini conceptele fundamentale specifice domeniului activitatii de informatii pentru apararea securitatii nationale, in conformitate cu prevederile Constitutiei si cu necesitatea realizarii conexiunilor la cultura organizationala si institutionala de securitate euroatlantica.

Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate defineste cadrul general al activitatii de informatii pentru securitate si se constituie intr-un ghid in procesul culegerii, prelucrarii, analizei, interpretarii si utilizarii informatiilor care privesc securitatea Romaniei si a aliatilor sai.

Ca membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, Romania actioneaza in conformitate cu Doctrina integrata de informatii, contrainformatii si securitate a NATO.

Raportul acesteia cu Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate este urmatorul:

Doctrina integrata de informatii, contrainformatii si securitate a NATO ofera baza conceptuala a colaborarii sistematice cu serviciile de securitate nationala ale statelor membre pentru a conveni, de comun acord, asupra informatiilor, valorilor si resurselor care necesita protectie, precum si a standardelor comune de aparare. Aceasta constituie suportul teoretic al securitatii nationale asigurate in cadrul masurilor politico-militare comune, realizate prin culegerea si valorificarea informatiilor, respectiv informarea guvernelor asupra naturii amenintarilor si a mijloacelor de protectie impotriva acestora

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme de Siguranta Nationala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 645 cuvinte
Nr caractere:
52 864 caractere
Marime:
37.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
proces, intreprindere, informatie
Predat:
la master
Materie:
Științe Politice
Sus!