Plan de marketing pentru stimularea participării la dezbaterea publică privind înființarea asociațiilor de proprietari în Municipiul X

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere . ...pag.3
Capitolul I
1. Dezbaterea publică cu tema „Inființarea Asociațiilor de proprietari” pag.3
1.1 Obiectivul dezbaterii publice .pag.3
1.2 Dezavantaje ale neânființării Asociației de proprietari . pag.4
1.3Avantajele pe care le conferă, după înființare, Asociația de Proprietari ... pag.4
1.4Profilul demografic .. .pag.5
Capitolul II
2. Strategii de marketing în vederea implementării obiectivelor planului de marketing pag.6
2.1Intâlniri publice . ...pag.6
2.2Dezbaterile publice on line ... .pag.8
2.3Dezbateri publice “door by door” ..pag.8
Concluzii generale .. .pag.9
Bibliografie pag.10

Extras din referat:

Introducere

Dreptul și accesul cetățenilor la informația publică, participarea după puterile și priceperea proprie, la viața publică, intervenția activă în procesul de elaborare a deciziei publice arată că societățile cu adevărat libere creează în acest fel "o piață a ideilor" unde cetățenii fac schimb de opinii pe teme de interes public.

Cetățenii se vor simți parte a procesului legislativ și nu-și vor mai putea exprima nemulțumirea fată de un proiect de lege aprobat, dacă au avut șansa sa-și exprime punctul de vedere și într-o bună parte se vor responsabiliza cu privire la procesul legislativ.

Procesul de consultare și dezbatere publică ofera platforme transparente de exprimare a opiniilor cetățenilor interesați de un proiect de act normativ,asigură implicarea largă a experților privati și publici în a-și aduce contribuția profesională pe domeniul proiectului de lege, are avantajul că oferă cadrul pentru colecționarea cuprinzătoare și voluntară a opiniilor legate de un proiect de act normativ, ca bază de analiză în comisiile de specialitate și forurile deliberative decidente, asigură acumularea unui număr larg de opinii în timp scurt și operativ.

Capitolul I

Dezbaterea publică cu tema „Inființarea Asociațiilor de proprietari”

In Municipiul X sunt aproximativ 5500 de apartamente. Aceste apartamente au contracte individuale cu furnizorii de servicii, neexistând Asociații de proprietari. Societatea de furnizare a energiei termice și apei calde, societatea de colectare a gunoiului, au ca acționar Consiliul local. Datorită problemelor apărute în furnizarea serviciilor acestor societăți către proprietarii de apartamente, încasarilor deficitare, căile dificile de a trage la răspundere proprietarii de apartamente care nu-și plătesc datoriile, au făcut sa fie impetuos necesar ca Primaria sa se mobilizeze împreuna cu celelalte forumuri să inițieze campania de dezbatere pentru înființareaasociațiilor de proprietari.

Obiectivul dezbaterii publice

Primaria Municipiului X împreuna cu furnizorii de servicii, încearca să initieze o dezbatere publică pentru informarea cetățenilor asupra necesității înființării Asociațiilor de proprietari, prin stimularea interesului (dezbaterii) publice privind participarea la programele și proiectele guvernamentale și ale Uniunii Europene în domeniul eficienței energetice.

Prin lipsa asociațiilor de proprietari, cel mai mare dezavantaj al proprietarilor de apartamente îl reprezinta modul de reprezentare în orice problemă privind proprietatea comuna: întreținerea și exploatarea clădirii, contracte, servicii, plăți, modul de lucru etc. Pentru oricare dintre problemele privind proprietatea comunăeste obligatoriu ca toți proprietarii să-și reprezinte interesele. Acest aspect impune timpși costuri mai maridin partea proprietarilor.

Obligațiile de plata a cotelor de contribuție la cheltuielile privind consumurile și cele pentru proprietatea comună nu se elimină, din contra ele pot genera, din cauza lipsei de organizare, alte cheltuieli; de asemenea obligațiile ăi responsabilitățile legale asupra propriei proprietăți (individuală + comună) sunt aceleași, chiar mai greu de îndeplinit.

Proprietarii care nu acceptă ideea asocierii ca proprietari, în scopul propriei proprietăți, nu pot beneficia de drepturi materiale și bănesti rezultate din activitățile economice ale asociației de proprietari, altele decat cele privind închirierea spațiilor comune, pentru că aceste drepturi nu le sunt conferite prin nici o forma juridică.

Contractele cu furnizorii de servicii vor ramane ca și pâna în prezent, sub forma unor simple formalități, neputându-se progresa deloc în sensul individualizării și creșterii calității acestor servicii. Există de asemenea riscul ca noi contracte să nu poata fi încheiate, din diverse motive de natură juridică.

Asociația de Proprietari este forma juridică de organizare și de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominiu, recunoscuta de lege.

Dezavantaje ale neânființării Asociației de proprietari:

1. Distrugerea sistemului centralizat de energie termică, system care asigură cele mai mici costuri de furnizare a energiei termice și apei calde catre locatari

2. Degradarea instalațiilor de apă rece, apă caldă si căldură

3. Degradarea subsolurilor blocurilor

4. Degradarea blocurilor prin căderea tencuielilor, etc.

Bibliografie:

1. Marketing public- Titular de curs: Prof.univ.dr. Adriana Grigorescu, Seminar: Dr. Răzvan Ion Chițescu

2. Comunicarea în marketing - Ioana Cecilia Popescu, Editura Uranus, București 2003

3. Federația Asociațiilor de proprietari - Despre Asociația de proprietari

4. Dezbatere publică - Primaria Tîrgu Neamț

5. Ipoconsult- Îndrumar de eficiență termică pentru cladiri

6. Legea nr.230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari

7. Marketing- Virgil Balaure , Editura Uranus, București 2002

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de marketing pentru stimularea participarii la dezbaterea publica privind infiintarea asociatiilor de proprietari in Municipiul X.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 997 cuvinte
Nr caractere:
17 016 caractere
Marime:
38.58KB (arhivat)
Publicat de:
Florentina T.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
Facultatea de Administratie Publica , Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti
Specializare:
Master
Materie:
Științe Politice
An de studiu:
I
Nota primită:
Nota 9
Sus!