Plan de marketing pentru stimularea participarii la dezbaterea publica privind infiintarea asociatiilor de proprietari in Municipiul X

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere . ...pag.3
Capitolul I
1. Dezbaterea publica cu tema ,,Infiintarea Asociatiilor de proprietari" pag.3
1.1 Obiectivul dezbaterii publice .pag.3
1.2 Dezavantaje ale neanfiintarii Asociatiei de proprietari . pag.4
1.3Avantajele pe care le confera, dupa infiintare, Asociatia de Proprietari ... pag.4
1.4Profilul demografic .. .pag.5
Capitolul II
2. Strategii de marketing in vederea implementarii obiectivelor planului de marketing pag.6
2.1Intalniri publice . ...pag.6
2.2Dezbaterile publice on line ... .pag.8
2.3Dezbateri publice "door by door" ..pag.8
Concluzii generale .. .pag.9
Bibliografie pag.10

Extras din referat:

Introducere

Dreptul si accesul cetatenilor la informatia publica, participarea dupa puterile si priceperea proprie, la viata publica, interventia activa in procesul de elaborare a deciziei publice arata ca societatile cu adevarat libere creeaza in acest fel "o piata a ideilor" unde cetatenii fac schimb de opinii pe teme de interes public.

Cetatenii se vor simti parte a procesului legislativ si nu-si vor mai putea exprima nemultumirea fata de un proiect de lege aprobat, daca au avut sansa sa-si exprime punctul de vedere si intr-o buna parte se vor responsabiliza cu privire la procesul legislativ.

Procesul de consultare si dezbatere publica ofera platforme transparente de exprimare a opiniilor cetatenilor interesati de un proiect de act normativ,asigura implicarea larga a expertilor privati si publici in a-si aduce contributia profesionala pe domeniul proiectului de lege, are avantajul ca ofera cadrul pentru colectionarea cuprinzatoare si voluntara a opiniilor legate de un proiect de act normativ, ca baza de analiza in comisiile de specialitate si forurile deliberative decidente, asigura acumularea unui numar larg de opinii in timp scurt si operativ.

Capitolul I

Dezbaterea publica cu tema ,,Infiintarea Asociatiilor de proprietari"

In Municipiul X sunt aproximativ 5500 de apartamente. Aceste apartamente au contracte individuale cu furnizorii de servicii, neexistand Asociatii de proprietari. Societatea de furnizare a energiei termice si apei calde, societatea de colectare a gunoiului, au ca actionar Consiliul local. Datorita problemelor aparute in furnizarea serviciilor acestor societati catre proprietarii de apartamente, incasarilor deficitare, caile dificile de a trage la raspundere proprietarii de apartamente care nu-si platesc datoriile, au facut sa fie impetuos necesar ca Primaria sa se mobilizeze impreuna cu celelalte forumuri sa initieze campania de dezbatere pentru infiintareaasociatiilor de proprietari.

Obiectivul dezbaterii publice

Primaria Municipiului X impreuna cu furnizorii de servicii, incearca sa initieze o dezbatere publica pentru informarea cetatenilor asupra necesitatii infiintarii Asociatiilor de proprietari, prin stimularea interesului (dezbaterii) publice privind participarea la programele si proiectele guvernamentale si ale Uniunii Europene in domeniul eficientei energetice.

Prin lipsa asociatiilor de proprietari, cel mai mare dezavantaj al proprietarilor de apartamente il reprezinta modul de reprezentare in orice problema privind proprietatea comuna: intretinerea si exploatarea cladirii, contracte, servicii, plati, modul de lucru etc. Pentru oricare dintre problemele privind proprietatea comunaeste obligatoriu ca toti proprietarii sa-si reprezinte interesele. Acest aspect impune timpsi costuri mai maridin partea proprietarilor.

Obligatiile de plata a cotelor de contributie la cheltuielile privind consumurile si cele pentru proprietatea comuna nu se elimina, din contra ele pot genera, din cauza lipsei de organizare, alte cheltuieli; de asemenea obligatiile ai responsabilitatile legale asupra propriei proprietati (individuala + comuna) sunt aceleasi, chiar mai greu de indeplinit.

Proprietarii care nu accepta ideea asocierii ca proprietari, in scopul propriei proprietati, nu pot beneficia de drepturi materiale si banesti rezultate din activitatile economice ale asociatiei de proprietari, altele decat cele privind inchirierea spatiilor comune, pentru ca aceste drepturi nu le sunt conferite prin nici o forma juridica.

Contractele cu furnizorii de servicii vor ramane ca si pana in prezent, sub forma unor simple formalitati, neputandu-se progresa deloc in sensul individualizarii si cresterii calitatii acestor servicii. Exista de asemenea riscul ca noi contracte sa nu poata fi incheiate, din diverse motive de natura juridica.

Asociatia de Proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominiu, recunoscuta de lege.

Dezavantaje ale neanfiintarii Asociatiei de proprietari:

1. Distrugerea sistemului centralizat de energie termica, system care asigura cele mai mici costuri de furnizare a energiei termice si apei calde catre locatari

2. Degradarea instalatiilor de apa rece, apa calda si caldura

3. Degradarea subsolurilor blocurilor

4. Degradarea blocurilor prin caderea tencuielilor, etc.

Bibliografie:

1. Marketing public- Titular de curs: Prof.univ.dr. Adriana Grigorescu, Seminar: Dr. Razvan Ion Chitescu

2. Comunicarea in marketing - Ioana Cecilia Popescu, Editura Uranus, Bucuresti 2003

3. Federatia Asociatiilor de proprietari - Despre Asociatia de proprietari

4. Dezbatere publica - Primaria Tirgu Neamt

5. Ipoconsult- Indrumar de eficienta termica pentru cladiri

6. Legea nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

7. Marketing- Virgil Balaure , Editura Uranus, Bucuresti 2002

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 997 cuvinte
Nr caractere:
17 016 caractere
Marime:
38.58 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Stiinte Politice
Data publicare:
19.05.2018
Structură de fișiere:
  • Plan de marketing pentru stimularea participarii la dezbaterea publica privind infiintarea asociatiilor de proprietari in Municipiul X.docx
Predat:
Facultatea de Administratie Publica , Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (master)
Specializare:
Master
Materie:
Marketing public
An de studiu:
I
Nota primita:
Nota 9

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Manualul de fata a fost elaborat de un colectiv care a avut sansa sa lucreze, timp de mai multi...
Capitolul 1 Marketingul electoral 1.1. Introducere Tinta acestei lucrari este relatia...
Cuvantul ,,propaganda", asa cum a fost folosit in ultimele secole, provine din denumirea...
Tranzitia societatii romanesti si inscrierea sa pe coordonatele economiei de piata implica noi...
In Romania primele structuri de parteneriat public-privat (PPP) s-au format ad-hoc la nivel...
Sus!