Francmasoneria

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere pag 3
Capitolul I: FRANCMASONERIA-organizaţie ocultă pag 4
1.1-Definirea Francmasoneriei pag 4
1.2-Originea Francmasoneriei pag 7
1.3-Structura şi modul de organizare al Francmasoneriei pag 13
1.4-Sloganuri Francmasonice pag 17
Capitolul II: SCOPURILE FRANCMASONERIEI pag 20
2.1-Modalităţi de realizare a acestor scopuri în diferite domenii
de activitate pag 23
2.1.1-Economic pag 23
2.1.2-Social ( Demografic, Învăţământ,
Culştură, Religie) pag 27
2.1.3-Politic ( Militar, Justiţie) pag 43
2.2-Soluţii pentru contracararea scopurilor
Francmasonice pag 50
Capitolul III: FRANCMASONERIA ÎN ROMÂNIA-studiu de
caz pag 54
3.1-Scurt Istoric pag 54
3.2-Marea Lojă Naţională a României pag 60
Concluzii pag 63
Blibliografie pag 65

Extras din referat:

Introducere

Am ales aceast subiect al lucrării, deoarece m-au inpresionat discreţia şi cruzimea cu care Frnacmsoneria îşi pune semnătura pe vieţile noastre. Vedem în zilele noastre această recesiune şi ne putem da seama câtă putere trebuie să ai ca să poţi să pui în practică un astfel de haos economic.

O altă influenţă în a scrie lucrarea au mai fost multele cunoştinţe pe care le aveam despre această organizaţie si de multele personalităţi din viaţa de zi cu zi a lumii în care ne trăim vieţile.

În această lucrare doresc să pun în evidenţă faţa neştiută a societăţii în care trăim.O faţă ascunsă a economiei lumii acesteia.

În primul capitol prezint definiţia, originea,modul de organizare şi sloganurile francmasonice.

În al doilea capitol pun în evidenţă scopurile francmasoneriei şi modalităţile prin care putem să contracarăm aceste scopuri,iar în capitolul trei am făcut un mic studiu de caz asupra francmasoneriei din Romania.

O societate în care suntem conduşi din umbră de o organizaţie care are în vedere dominaţia globală prin ori ce mijloc.

„Cunoaşte-te pe tine însuţi, iubeşte-ţi şi ajută-ţi aproapele, respectându-i opiniile şi demnitatea” (Regula de aur a Francmasoneriei) Ce este masoneria? Căutând în dicţionarul explicativ al limbii române o să regăsim mai multe definiţii care sunt trecute în dreptul acestei noţiuni. În primul rând vedem o similitudine între noţiunile de „masonerie” şi „francmasonerie”. Cuvântul provine din limba franceză de la „maçonnerie”. O primă definiţie a termenului ar fi următoarea: „Curent religios şi filozofic care se caracterizează prin ritualuri mistice şi prin îmbinarea lor cu principiile etico-morale şi politice”

Cpitolul I

FRANCMASONERIA

1.1. Definiţia Francmasoneriei

Această mână de oameni avizi după putere este formată din conducătorii secreţi ai unei organizaţii tainic malefice numită FRANCMASONERIA.

Francmasoneria este o organizaţie secretă, ocultă, o conspiraţie mondială cu orientare tainic malefică ( singura organizaţie politică care utilizează în scopuri malefice energiile subtile ale naturii) ce acţionează din umbră urmărind să manipuleze în mod malefic oamenii acestei planete şi să instaureze până în anul 2050 o aşa-zisă Nouă Ordine Mondială, care în realitate este noua dezordine a lui Lucifer, prin care să donine întreaga planetă.

Aşa cum afirma şi Pavel Corut în „Cartea Adolescentului”:

Omenirea secolului nostru se confrunta cu un fenomen politico-economic

negativ, cunoscut de foarte putini oameni ca fiind „dezvoltarea fara precedent a unui grup bazat pe forta financiara, infiltrarea acestuia in organismele nationale si internationale in scop de stapânire a intregii lumi, prin metode foarte perverse:

santaj economic, politic, militar, informativ, manipularea unor intregi natiuni prin metode clasice ( propaganda deschisa, coruptie, santaj), dar si prin tehnici de rayboi psihologic, intoxicarea cu informaţii false, pervertirea conştiinţelor omeneşti, dirijarea unor naţiuni şi popoare în direcţii contrare intereselor proprii,

semănarea urii şi dezbinării între cetăţenii aceleiaşi naţiuni sau între popoare diferite, etc

Un alt autor român, Victor Duţă, în lucrarea „Mistere-Fenomene şi întâmplări paranormale” bazată pe o serioasă documentaţie, arată că foarte mulţi analişti politici sunt de părere că cel de-al treilea război mondial s-a şi declanşat

şi că „el reprezintă de fapt voinţa de a instaura pe Terra o aşa-zisă nouă ordine mondială, în care statele mici şi mijloci vor fi îngiţite economic de o superputere care va guverna lumea”

Acest plan malefic, de a instaura o aşa-zisă Nouă Ordine Mondială de pe urma caăreia să profite o mână de oameni care se închină diavolului aparţine Francmasoneriei. Viitorul Dictator Mondial, Anticristul, este Francmasoneria care utilizează tehnici subtile de magie neagră, încheie tratate ( a se vedea cel de la Malta), stabileşte ierarhii între state şi puteri militare, intervine politic, organizează blocade economice şi de orice tip asupra ţărilor care îşi apără independenţa ameninţată şi adesea ocupă teritorii şi ţări, nu se dă în lături de la nici o fărădelege, iar în final, când stăpâneşte un obiectiv, vorbeşte de democraţie şi de drepturile omului pe care le apără în vorbe şi le încalcă în fapte.

Iată ce spune în acest sens masonul David Rockefeller: „Suntem în pragul unei transformări globale. Tot ce ne trebuie este o criză majoră potrivită şi naţiunile vor acepta Noua Ordine Mondială”.

Noua Ordine Mondială ( condusă din umbră de Francmasonerie în SUA, prin sistemul bancar Rotschild/Rockefeller), a anulat toate drepturile americanilor garantate constituţional: libertate, sănătate şi fericire.

Francmasoneria nu poate fi de fapt definită în câteva propoziţii. Cel mai adesea se spune despre Francmasonerie că este un sistem alegoric al moralităţii, ilustrat prin simboluri. Este adevărat, însă ea reprezintă mult mai mult. Putem vorbi despre ea ca de un curs despre moralitate care face apel la alegorie şi simbol, însă, pe lângă această semnificaţie, Masoneria este şi o societate organizată, o Fraternitate. Simbolistica Masoneriei are în mare parte surse biblice, bazându-se, în special, pe istoria despre construcţia Templului lui Solomon. Accentul cade pe cultivarea virtuţiilor morale, estetice, pe crearea unui caracter bazat pe principiul Adevarului. De aceea, Francmasoneria a fost (şi este) combătută şi persecutată nemilos de către biserică şi de către regimurile totalitare de stânga sau de dreapta.

Despre însemnătatea lor istorica ieşită din comun, este suficient să amintim că multe din evenimentele ultimilor 200-300 ani au fost gândite şi proiectate de către francmasoni, printre care: declaraţia de independenţă a SUA ( şi creerea SUA); revoluţiile din Franţa (1789), din Europa (1848-1849) şi din Rusia (1917); unificarea Italiei în secolul 19; întemeierea Ligii Naţiunilor ( între cele două războaie mondiale) şi a ONU ( după al doilea război mondial); creerea statului Israel; răscoala lui Horea, Cloşca şi Crisan (1784) Unirea Principatelor Române (1859); aducerea unui rege din fam. Hohenzollern în România (1866); rascoala din 1907 şi multe altele.

Observații:

Universitatea Constantin Brâncoveanu

Facultatea Management Marketing în Afaceri Economice

Specializarea: Afaceri Internaţionale

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Francmasoneria.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
66 pagini
Imagini extrase:
66 imagini
Nr cuvinte:
21 198 cuvinte
Nr caractere:
107 200 caractere
Marime:
397.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!