Politici de organizare adminitrativ teritorială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Constituția reprezintă legea fundamentală a fiecărui stat, care prevede principiile conducerii acestuia, atribuțiile instituțiilor fundamentale, drepturi, libertăți și obligații ale cetățenilor. Dacă primele constituții românești (1831 Țara Românească, 1832 Moldova) au fost Regulamentele Organice, acestea au fost ulterior înlocuite, iar prima constituție modernă pe care a avut-o România a fost constituția din 1866, aceasta fiind o constituție liberală. Anul 1923 este anul în care în România s-a adoptat prima constituție democratică, urmând ca odată cu instaurarea regimului comunist, anul 1948, să aducă adoptarea unei constituții care transformă România într-o republică, îndreptându-se către regimul totalitar. Redevenirea României la democrație s-a realizat în 1989, fiind consfințita prin constituția din anul 1991.

Constituția din 1923 reproduce o mare parte a constituției din 1866. Art. 1 specifică faptul că România este un stat național, unitar și indivizibil, a fost nou introdus. Dacă în anul 1866 proprietatea nu reprezenta un drept absolut, putându-se realiza exproprieri în caz de utilitate publică. Aceste cazuri de utilitate publică erau stabilite în anul 1866 doar prin constituție, respectiv lucrările de comunicare, de apărare a țării și de salubritate publică. În ceea ce privește organizarea administrativ-teritorială, Constituția României din anul 1866, la art. 4, prevede împărțirea teritoriului în ”județe, județele în plăși, plășile în comune”.

Constituția din 1923 prevede stabilirea utilității publice prin legi speciale. În același timp apele și atmosfera, bogățiile solului, căile de comunicații, toate sunt proprietatea statului. Dacă în anul 1866, votul era cenzitar, constituția din 1923 introduce votul universal. În același timp este menționată egalitatea în drepturi, fără a exista deosebiri legate de clasa socială, origine etnică, religie și limbă, comparativ cu constituția din 1866 care prevede doar egalitatea, fără deosebirea de clasa socială. În ceea ce privește religia, constituția din 1866 menționează ca religie oficială, religia ortodoxă, în timp ce în anul 1923 biserica ortodoxă este considerată biserică dominantă în stat, iar biserica Greco-Catolică este privilegiată, comparativ cu alte culte. Prin urmare, constituția din 1923 transformă România într-un stat democratic, care se adaptează la realitățile vremii, după Marea Unire. În schimb art. 4 din constituția de la 1923 prevede împărțirea din punct de vedere administrativ a teritoriului în județe, iar a județelor în comune. Legea administrativ-teritorială din anul 1925, prevede un număr de 71 de județe. Acestea trebuiau să dețină un mimim de 300000-400000 de locuitori, fiind administrate de către un consiliu de conducere care era format din delegați din populația județului.

Constituția comunistă din 1948 aduce drepturi nelimitate puterii politice. Este menționat faptul că, pe de o parte apărarea, dezvoltarea bunurilor comune sunt îndatorirea fiecărui cetățean, iar pe de altă parte bunurile comune ale poporului sunt definite într-un alt articol ca fiind proprietate de stat, prin urmare cetățenii având obligația constituțională să dea la stat o parte din proprietate. Nefiind respectate drepturile și libertățile cetățenilor, aplicarea acestei constituții transformă România într-un stat totalitar. Art. 75 din Constituția României de la 1948, prevede împărțirea teritoriului în ”comune, plăși, județe și regiuni”. Regiunea ca unitate administrativ-teritorială a fost introdusă în anul 1950. Prin urmare unitatea administrativ-teritorială cuprindea 28 regiuni, 177 raioane, 4052 comune, 148 orașe, regiunile înlocuind județele care au fost înființate anterior. Ulterior, în anul 1968 s-a propus desființarea regiunilor și înființarea județelor, în acel moment existând un număr de 39 județe.

Bibliografie:

Săgeată Danut Radu (2015), Reformele administrative din România - între rațiunile politice și realitățile geografice, disponibil la: https://www.academia.edu/16017001/Reformele_administrative_in_Romania https://constitutions.albasio.eu/wp-content/uploads/Studio-sulle-Costituzioni-Rumene-Storico.pdf

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=37755

https://www.ccr.ro/wp-content/uploads/2020/03/Constitutia-2003.pdf

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1574

http://www.studii-economice.ro/2018/seince181218.pdf

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politici de organizare adminitrativ teritoriala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 582 cuvinte
Nr caractere:
8 838 caractere
Marime:
20.70KB (arhivat)
Publicat de:
Marius Ciprian S.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Specializare:
Administratie publiva
Materie:
Știința Administrației
An de studiu:
II
Nota primită:
Nota 9
Sus!