Viața lui Hitler

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Adolf Hitler s-a nascut in primavara anului 1889, pe 20 aprilie in orasul Braunau, la granita dintre Germania si Austria.

Tatal sau, Alois Hitler, functionar vamal, un om foarte dur si aspru, vroia ca fiul sau sa-i calce pe urme si a incercat sa-l convinga apeland la violenta. Asa i-a fost insuflata celui ce urma sa conduca Germania in perioada 1933-1945, ideea ca violenta este modalitatea cea mai eficace de a controla oamenii.

Avand o alta dorinta decat cea a tatalui sau, acesta incerca sa ia note cat mai mici la scoala, pentru a dovedi ca este incapabil sa devina functionar.

Dupa moartea tatalui sau, in ultimul an de liceu renunta la scoala si decide sa se mute la mama sa vitrega impreuna cu care convietuieste timp de 2 ani.

Plictisindu-se de aceasta viata luxoasa pe care a dus-o datorita averii pe care tatal sau a lasat-o, se hotaraste sa plece in Austria, la Viena pentru a-si continua pasiunea din copilarie pentru arta, visand sa devina pictor. Convins fiind de talentele sale artistice acesta da examen de admitere la Academia de Arte Frumoase, dar nu reuseste. Timp de sase ani, traieste o viata mizera. Singura sa sursa de venit sunt niste ilustrate cu cladiri din Viena, pe care le picteaza si le vinde in cafenele.

Bibliografie:

Max Weinreich, Universitatile lui Hitler, Contributia intelectualilor la crimele Germaniei impotriva evreilor, Editura Polirom, 2000

Marian Podkowinski, Hitler si Clanul Lui, Editura Colosseum, Bucuresti, 1991

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viata lui Hitler.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 460 cuvinte
Nr caractere:
6 777 caractere
Marime:
13.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
Viata lui Hitler, istorie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!