Influențele mass-media asupra sănătății publice

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Etiologia conceptelor. Definitii si istoric.
2. Sanatate
2.1. O buna sanatate
2.2. Dimensiunile sanatatii
2.3. Sanatate si echilibru
2.4. Obiectivele sanatatii
3. Sanatate publica
4. Mass-media
4.1. Mass-media
4.2. Mass-media si influentele lor
4.3. Mass-media si persuasiunea
5. Educatie pentru sanatate intre necesitate si realitate
6. Bibliografie

Extras din referat:

SĂNĂTÁTE s.f. provine din latinescul “sanitas” 1. Stare a unui organism la care funcţionarea tuturor organelor se face în mod normal şi regulat. ◊ Casă de sănătate = sanatoriu; ospiciu. Sănătatea publică = bunăstarea sanitară, starea de salubritate a întregii populaţii. ◊ Expr. În sănătatea (cuiva sau a ceva) = a) urare făcută când se bea un pahar în cinstea cuiva sau a ceva; b) pentru a onora pe cineva sau ceva, în cinstea cuiva sau a ceva. Sănătate (bună)! = a) formulă de urare la despărţire; b) s-a sfârşit, nu mai e nimic de făcut; puţin îmi pasă! atâta pagubă!

Conform declaraţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO) : ”sănătatea este o stare de bine fizic, mental şi bunăstare socială totală şi nicidecum lipsa unei boli sau infirmităţi."

7 Aprilie Ziua Mondiala a Sanatatii

In 1948, prima Adunare Mondiala a Sanatatii a simtit nevoia crearii unei zile mondiale a sanatatii, iar din 1950 Ziua Mondiala a Sanatatii a fost celebrata pe 7 aprilie a fiecarui an, scopul acestei zile fiind acela de a creste nivelul de cunostinte la nivel global pe o anumita tema de sanatate si de a atrage atentia asupra unei zone prioritare.

1. O SANATATE BUNA.

Ce conotatii are pentru noi aceasta sintagma?

Majoritatea oamenilor considera sanatatea din prisma a ceea ce ofera, presupunând ca, ei sunt sanatosi atât cât pot fi si, probabil vor ramâne la aceasta stare.

Totusi, foarte multe aspecte ale sanatatii noastre sunt afectate prin ceea ce facem, prin ceea ce gândim. Având informatiile corecte, putem alege în cunostinta de cauza si sa ne îmbunatatim atât sanatatea cât si viata în anasamblu. Cu cât suntem mai sanatosi, cu atât mai mult tonus, vigoare si entuziasm vom prezenta si, astfel vom dobândi obiective importante. În caz contrar, lipsa informatiei conduce la limitari semnificative, generate de problemele de sanatate.

Aproape fiecare dintre noi a vut o perioada din viata de sanatate deplina dar si perioade care trebuiau îmbunatatite.

Nu putem aduce ca exemplu o persoana sanatoasa în întregime sau bolnava pe de-a-ntregul. Anumite aspecte a vietii noastre apar ca fiind mai caracteristice decât altele. Problema este: cum putem identifica starea de sanatate. Întrebarea fireasca, "ce este sanatatea?" ne orienteaza în lucrarea pe care v-o propunem spre analiza.

2. SANATATE SI BUNA STARE:

În mod traditional, oamenii au definit sanatatea în diferite moduri. O persoana de conducere cu structura atletica va spune ca sanatatea înseamna practicarea cu regularitate a unui complex de exercitii si asiguarrea unor mese pregatite cu atentie pentru mentinerea unei greutati normale si a unei conditii fizice bune. Un medic va considera sanatatea ca fiind absenta bolii. Un psiholog va argumenta ca sanatatea include capacitatea de solutionare a problemelor emotionale si a traumelor. Totusi, majoritatea specialistilor privesc aceste definitii cât si altele referitoare la sanatate ca fiind incomplete. În conformitate cu acesti specialisti, preventia si tratamentul problemelor de sanatate necesita o definitie apropiata conceptului de sanatate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influentele Mass-Media Asupra Sanatatii Publice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
9 544 cuvinte
Nr caractere:
57 453 caractere
Marime:
40.56KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Eugen Baican
Sus!