Individ și societate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Personalitatea reprezinta in ses stiintific, totalitatea modelelor comportamentale ale unui individ organizate intr-un sistem unic si durabil.

Ea este rezultatul unei actiuni complexe a mai multor factori si anume: mostenirea biologica, mediuol fizic, cultura, experienta de grup, experienta personala.

Cultura - reprezinta un factor important in modelarea personalitatii. Legatura dintre cultura si personalitate este avidenta intrucat procesul de formare a personalitatii se bazeaza pe interiorizarea elementelor unei culturi. In fiecare cultura coexista mai multe subculturi si contraculturi.

Socializarea este un proces de interactiune sociala prin care individul dobandeste cunostinte, valori, atitudini si comportamente necesare pentru participarea efectiva la viata sociala; practic, transferul de cultura de la o societate la alta se realizeaza prin socializare.

Invatarea este o acumulare permanenta de experienta pe parcursul vietii individului, care determina o modificare permanenta a comportamentului acestuia. Invatarea este: cumulativa si neevaluativa.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Individ si societate.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 194 cuvinte
Nr caractere:
7 271 caractere
Marime:
16.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
Individ si societate, societate
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!