Gunoaiele din zonele de agrement și din împrejurimile Brașovului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Valea Timisului dintre Brasov si Predeal, Darste, Noua, Iepure, Rasnov,zona Tampei, sunt doar cateva din zonele,unde brasovenii prin traditie obisnuiesc sa isi petreaca sfarsiturile de saptamana la un gratar impreuna cu familia si prietenii. Acestora li se alatura si turisti din alte judete care si ei se opresc pentru picnicuri.

Toti cei enumerati mai sus sub o forma sau alta, lasa in urma lor mormane de resturi menajere.Pe langa faptul ca data viitoare cand vor veni in acelasi loc vor gasi mizerie, consecintele faptelor lor afecteaza in mod grav si exponential flora si fauna.Animalele salbatice din paduri se vor invata cu mancarea lasata de turisti si vor veni tot mai des in locurile de campare, pomii de la liziera padurii se usuca, apele devin toxice.

Avand in vedere ca de regula "petrecaretii" considera apele din zonele enumerate ca fiind "banda rulanta" de eliminare de la locul distractiei a materialelor menajere rezultate,efectul acestor activitati de poluare a mediului nu se rezuma doar la locatiile specificate, ci acesta se amplifica pe toata zona de curgere a respectivelor ape.

In majoritate, materialele lasate nu sunt biodegradabile sau greu biodegradabile,fapt din care rezulta ca poluarea savarsita prin aceste acte are efecte indelungate.Astfel conditiile naturale normale in care omul traieste, sunt afectate pentru perioade de timp relativ mari( de ordinal sutelor de ani). De exemplu,hartia se poate descompune in 2 -4 saptamani, coji de banana in 2 - 5 saptamani, imbracaminte de lana intr-un an, mucuri de tigara in 2 -5 ani, cutie din plastic in 20 - 30 de ani, cutie din aluminiu in 200 - 300 de ani iar sticla intr-un million de ani.

In ziua de astazi oamenii au inceput sa-ti construiasca case, vile sau hotele in apropierea padurilor, uneori chiar defrisand o parte din padure pentru mai mult spatiu.

Problema esentiala a acestui fenomen de poluare ca parte integranta a evolutiei globale de deteriorare, a conditiilor normale de trai al speciei umane consta in incapacitatea de reactie oportuna si de rezultat a societatii pentru reducerea consecintelor acestor activitati.

Indicarea solutiilor

Solutiile pentru rezolvarea acestor probleme au determinat, pe baza informatiilor la dispozitie sa consider, ca fiind de natura generala si particulara.

Solutiile generale:

1Emiterea de legi si acte normative riguroase pe linia protectiei mediului din imediata aropiere a zonelor urbane si/sau a zonelor declarate ca zone de agrement naturale, avand la baza experienta tarilor care au rezultate concrete in domeniul protectiei mediului inconjurator si a pastrarii autenticitatii acesteia;

2Intensificare activitatilor de educatie a populatiei pentru protejarea mediului inconjurator ( invatamant, publicitate, campanii);

3Infiintarea unor structuri si/sau eficientizarea celor existente in activitatea de prevenire control si sanctionare a actelor de poluare civila a mediului inconjurator;

Solutiile particulare pe care consider ca la nivelul local al zonelor de agreement cunoscute ca atare din zona municipiului Brasov sunt:

1Continuarea prin grija organelor abilitate a amenajarii zonelor de agreement din imediata apropiere a zonei Municipiului Brasov, specifice picnicurilor (gratare, mese, scaune, banci, colectoare de gunoi);

2Construirea si/sau amenajarea de stavilare colectoare pe cursul paraurilor, raurilor din imprejurimile Brasovului pentru curatarea apelor de materialele poluante;

3Introducerea de taxe pentru accesul la locurile de agrement naturale

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gunoaiele din zonele de agrement si din imprejurimile Brasovului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2010
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
436 cuvinte
Nr caractere:
2 500 caractere
Marime:
12.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
mediu, gunoaie, societate, adminstratie publica
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!