Conflicte în Africa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In cazul in care o furtuna pot fi descrise ca fiind perfect, apoi razboiul din Republica Democrata Congo (fosta Zair), in a doua jumatate a anilor 1990, a fost "perfect de razboi". Precipitat de genocid din 1994 in Rwanda si la caderea de Vest a clientului kleptocrat, Presedintele Mobutu, si sa stricat de stat, a razboiului din RD Congo a fost numit din Africa primul razboi mondial. Este direct implicate fortele armate de sase statele vecine. El a atras in factiuni si grupuri rebele din alte razboaie africane, in rest armatelor defunct regimurile vecine, ca de obicei si multime de profiteers internationale, ar-fi pace si humanitarians. Aceasta a fost strans legat de conflictele armate, in mai multe tari vecine, inclusiv cele in Rwanda, Burundi, Uganda, Republica Centrafricana, Congo Brazzaville, si Angola. Conform o estimare a publicat in 2003 de razboi mai direct si indirect, au provocat moartea a peste 4 milioane de persoane in DR Congo din 1996. Dupa cum a devenit din ce in ce mai comuna in Africa de victime au fost aproape toate civili.

Soldati tren de pe drumul spre satul Musaki in Kivu regiune din Republica Democrata Congo, 2003.

(Foto de Alex Majoli / Magnum Photos)

Razboiul din RD Congo, dar a fost o demonstratie de golul din promisiunile de un post razboi rece politice si economice renascentist pentru Africa. Nu a fost, este adevarat, remarcabil de tranzitie de la apartheid la majoritatea regula in Africa de Sud in 1994. Nu au fost, de asemenea cazuri de predare a multipartite regula civil din fosta-o parte sau militar-membre, a declarat ca Ghana, Tanzania, Senegal, Mali, Zambia, Malawi, si chiar si Nigeria. Dar, pana la sfarsitul anului 1990, nici un progres politic si economic de la sfarsitul razboiului rece a fost umbrita de o serie de vechi si noi razboaie, care acum engulfed multe parti ale continentului si evacuarea intregii regiuni au fost in continuare in saracie si instabilitate.

In Africa de Vest un alt regional complex de conflicte, de asemenea, de lacomie si politice dezintegrare, a fost in toi. La finele anilor 1990, a vazut culminant al diamant si coruptia alimentate rebeliune in Sierra Leone, care a fost intampla pentru un deceniu. La inceputul anului 2000 a semnat recent un acord de pace in Sierra Leone a fost la un pas de esec. Guineea a fost in pericol de a fi tarat in conflict. Liberia, nominal, la pace, dupa propriile sale de razboi in prima jumatate a deceniului, dar putin mai mult decat o fatada a unui stat care beneficiaza, dar nimeni nu vrea sa-gangster regim, a fost inca fomenting conflict in toate de vecinii sai (Sierra Leone, Guineea si Coasta de Fildes) si a fost in sine margine spre un nou razboi civil. Coasta de Fildes de asemenea, o data pe far de prosperitate si stabilitate, a fost din ce in ce mai blocata de propriile sale probleme politice interne care au fost sa se dezvolte intr-un conflict armat in 2002. Nigeria, regional hegemon, a fost condusa de cea mai mare parte a anilor 1990, de catre un represiv si corupt regim militar care thrived in parte pe fomenting tensiuni etnice si religioase.

In Cornul Africii, Somalia a fost inca fara un guvern central aproape un deceniu dupa caderea de la ultima (a Siad Barre regim care a fost sustinuta si de armata, alternativ, de catre ambele parti in Razboiul Rece). De vid de autoritate de stat in Somalia plecat din tara intr-o stare de conflict de nivel scazut si cronica economica slabiciune, pe de o parte de vulnerabile la interferente exterioare si, pe de alta parte, o sursa de instabilitate regionala. La nord de Somalia, skirmishes frontiera intre Etiopia si Eritrea dezvoltat in scara completa de razboi, in 1999. In acelasi timp in Sudan, a doua etapa a posta independenta rebeliunea a fost bine in cel de-al doilea deceniu si nu au existat semne de rezolutie. Una dupa alta initiativa de pace a esuat.

La celalalt capat al continentului, in Angola, un alt razboi, care au avut intr-o faza anterioara a fost fomented de rivalitate razboiului rece a fost mai violent. Acum, lipsiti de super de sponsorizare, dar ajutate de afaceri international, care a continuat sa cumpere Angolans "petrol si diamante si le vanda arme, liderii de pe ambele parti (MPLA guvern si rebelii UNITA) au fost plundering tara lor de a sprijini eforturile de razboi si de a completati lor conturi bancare straine. fabulously Intr-o tara bogata in resurse naturale, inclusiv a agriculturii, marea majoritate a populatiei taranesti au fost disperat care traiesc in saracie, multi dintre ei traiesc de pe produse alimentare handouts din sistemul international de ajutor umanitar.

Africa de razboaiele din anii 1990 au fost toate foarte diferite in specificul lor. Dar ei au in comun o serie de caracteristici importante. In primul rand, una dintre principalele cauze care stau la baza acestor razboaie a fost de slabiciune, de coruptie, de nivelul inalt de militarizare, si, in unele cazuri, complet de colaps, din statele implicate. In al doilea rand, toate acestea implicate mai multe beligeranti sa lupte pentru o multitudine de multe ori trecerea economice si motivatiile politice. In al treilea rand, toate acestea au avut grave regionale dimensiunile si implicatiile regionale. Si in al patrulea rand toate acestea au fost remarcabile pentru brutalitatea de tactica (de la ucidere in masa si epurarea etnica, la amputare, foame, munca fortata, viol si canibalism), utilizate de catre beligeranti sa-si asigure obiectivele strategice.

Imposibilitatea de a raspunde

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conflicte in Africa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
4 889 cuvinte
Nr caractere:
22 995 caractere
Marime:
612.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
africa, conflite, societate, populatie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!