Edificarea societății informaționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea informationala este o forma noua a civilizatiei umane, mult mai perfecta, in care accesul egal si universal la informatie, in corelatie cu o infrastructura informationala si de comunicatii dezvoltata, contribuie la o dezvoltare social-economica durabila, reducerea gradului de saracie, imbunatatirea calitatii vietii, la integrarea in Uniunea Europeana. Practica internationala demonstreaza impactul pozitiv al infrastructurii informationale si de comunicatii asupra dezvoltarii societatii contemporane, care consta in diversificarea posibilitatilor de acces la informatie si la resursele informationale publice in toate domeniile de activitate umana: guvernarea electronica, economia electronica, comertul electronic, invatamintul electronic, cultura electronica, medicina electronica etc., precum si in cresterea nivelului de ocupatie a populatiei prin crearea a noi locuri de munca.

Informatia a devenit nu numai un factor major al procesului de producere, dar si una din resursele la fel de importante precum energia, petrolul, metalele etc., obtinind, totodata, o calitate cu totul deosebita: ea nu se epuizeaza, ci dimpotriva, valoarea ei creste cu atit mai mult, cu cit este mai intens si frecvent folosita, iar utilizarea ei conduce la crearea de noi valori.

Prosperarea si dezvoltarea economica a Republicii Moldova depinde de integrarea rapida in economia regionala si globala din ce in ce mai competitiva. Cunostintele sint recunoscute ca un factor esential al dezvoltarii. Ele sint un factor strategic cheie pentru competitivitatea economica intr-o lume globalizata, iar dezvoltarea diferentiata a tarilor se datoreaza modului diferit de aplicare si circulatie a lor in societate. Republica Moldova, ca o tara europeana moderna care a ales calea democratica de dezvoltare, recunoaste ca aderarea la economia globala bazata pe cunostinte este o prioritate nationala. Din aceste considerente edificarea societatii informationale este de o importanta majora pentru dezvoltarea tarii si trebuie sa fie realizata intr-un astfel de mod, ca de rezultatele ei sa poata beneficia toti cetatenii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Edificarea societatii informationale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 425 cuvinte
Nr caractere:
20 074 caractere
Marime:
21.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sisteme de Operare
Tag-uri:
societate, umanitate
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Sus!