Aplicatile Windows

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Meniul Accesories din Start Menu, Programs este un meniu care se creeaza înca de la instalarea sistemului Windows, si contine scurtaturi pentru lansarea unor mici programe suplimentare ale sistemului, care sunt instalate numai daca se opteaza pentru instalarea lor. Ele nu sunt vitale pentru functionarea sistemului, dar unele dintre ele sunt foarte utile, iar altele sunt doar amuzante sau... decât nimic, mai bine ele!

În caz ca lipseste un anumit accesoriu (sau orice alta componenta a sistemului), poti sa îl instalezi deschizând Control Panel (de pilda, din Settings) si aici dând un dublu-clic pe Add/Remove Programs. Se deschide o fereastra în care trebuie sa intri în rubrica Windows Setup si sa alegi, dintre componentele optionale ale sistemului Windows, pe cele pe care vrei sa le adaugi sistemului instalat. Desigur, trebuie sa ai la dispozitie kitul de instalare pentru sistemul care este instalat deja pe computer.

Accesoriile sunt mici aplicatii utile încorporate în sistemul Windows. Printre acestea enumeram: un calculator de buzunar, un editor de texte ASCII, un procesor de texte, jocuri, o colectie de caractere speciale, un program pentru realizarea de desene (fisiere bipmap), instrumente pentru accesarea Internet-ului, pentru întretinerea discurilor, accesorii multimedia etc.

Majoritatea din urmatoarele aplicatii se afla în folderul Accessories, din cadrul optiunii Programs a meniului START.

- Sub Windows 98, în folderul ProgramsœAccessories: Notepad, Paint, WordPad.

- Sub Windows 95, în folderul ProgramsœAccessories: Notepad, Paint, WordPad.

1. Aplicatia Calculator

Aplicatia Calculator efectueaza operatii matematice asemenea unui calculator de buzunar. Contine pe lânga functiile de calcul obisnuite si functii avansate. Ofera facilitati de copiere sau mutare a rezultatelor.

Imagine standard Imagine stiintifica

2. Aplicatia Notepad

Aplicatia Notepad este utilizata pentru a crea si edita fisiere cu format ASCII, adica text, de maxim 64 KB si fara formatari. În cazul când încarcati un fisier cu dimensiunea prea mare, veti primi un mesaj de eroare care atentioneaza acest aspect. Extensia implicita a fisierelor este TXT, dar pot fi editate si fisiere cu alte extensii, daca acestea au format text. În general, aplicatia se utilizeaza pentru editarea fisierelor de configurare, cum ar fi AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS si alte fisiere.

Principalele operatii ce pot fi efectuate sub editorul Notepad:

- Lansare în executie se realizeaza din folderul Accessories al optiunii Programs din meniul START.

- Pentru deschiderea unui fisier existent se apeleaza optiune File œ Open din bara de meniu a ferestrei Notepad. În mod implicit, prin butonul Browse din fereastra dialog de deschidere a unui fisier, numai fisierele cu extensia TXT sunt afisate. Daca se doreste selectarea unui fisier cu o alta extensia, trebuie selectata optiunea „All files".

- Salvarea unui fisier se realizeaza prin optiunea File œ Save sau Save As…

- Pentru crearea unui nou fisier, la deschiderea aplicatiei este afisata o fereastra goala, în cadrul careia utilizatorul poate introduce de la tastatura continutul dorit. Daca un fisier este deja deschis, atunci pentru a crea unul nou, trebuie salvat mai întâi cel curent, dupa care se apeleaza optiunea File œ New.

3. Aplicatia Paint

Aceasta aplicatie se foloseste pentru crearea, modificarea si salvarea fisierelor cu imagini de tip bitmap (definite prin puncte). Imaginile se pot tipari pe imprimante color. Aceasta aplicatie poseda instrumente pentru desenare curbe, linii drepte, zone închise, editeaza text, seteaza culori de contur sau fundal etc.

Se lanseaza prin comanda Start, Programs, Accessories, Paint.

Aplicatia poate recunoaste urmatoarele formate grafice:

- BMP (bitmap)

- JPEG, JPG

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatile Windows.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 019 cuvinte
Nr caractere:
20 979 caractere
Marime:
419.61KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sisteme de Operare
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Sus!