Vestea bună a împărăției

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Care este speranta ta pentru viitor? Este ea o speranta de a trai putini ani pe acest pamant si de a gasi in acesti putini ani, bucurie si fericire? Care este speranta ta pentru o viata dincolo de moarte? Ce perspective vedem in general pentru omenire? Va fi distrus Pamantul si tot ce are viata, in definitiv, intr-o catastrofa? Omenirea se gaseste in diferite parti ale pamantului si va raspunde diferit la aceste intrebari. Sunt diferite religii si multe si diferite conceptii asupra acestor intrebari si anume, cu privire la ce va aduce viitorul omenirii. Multi oameni au tras singuri concluzia cu privire la ce va fi in viitor.

Dar desigur este mult mai important si intelept sa dorim a avea o speranta sigura despre viitor si atunci a cerceta si a gasi ceea ce a hotarat Atotputernicul Dumnezeu conform scopului Sau cu creaturile Sale pentru omenire si pamant.

Prin faptul ca El a creat omul, este singurul care poate decide asupra sortii noastre si aceasta a si facut. Pentru oamenii care sunt placuti Creatorului, exista un viitor fericit si acest viitor fericit a fost anuntat oamenilor printr-un Sol deosebit al Creatorului, si anume Isus Hristos. Acest mesaj, El l-a numit Vestea cea buna a Imparatiei (Matei 24: 14). 3 Ce este aceasta veste buna?

Pentru a intelege ceea ce inseamna aceasta si ce este Imparatia si cum ea va aduce omenirii binecuvantari, este necesar de a afla ceva despre scopurile lui Dumnezeu cu omenirea si activitatea Lui. Aceasta lamurire o gasim intr-o carte numita Biblia. El, care a creat Soarele, Luna, stelele, Pamantul si tot ce este pe el, pesti, pasari si alte animale, pomi, flori ba chiar si omul, putea sa faca si o carte, fiindca a fost scopul lui Dumnezeu, ca toata omenirea si toata lumea sa afle despre pregatirea Sa minunata, si ca fiecare sa poata cerceta individual, trebuia s-o faca aceasta in scris. Singura carte prin care putem afla scopul lui Dumnezeu cu creaturile Sale si pamantul este Biblia, Cartea Sfanta pe care a pastrat-o Dumnezeu prin toate veacurile si care este tradusa in sute de limbi.

In aceasta carte gasim raspunsurile la toate intrebarile importante privitor la viata noastra aici pe pamant si speranta noastra pentru viitor.

4 Cine este Dumnezeu?

Cum si pentru ce a creat El omul? Pentru ce exista rautate si suferinta pe pamant?

Cand se vor termina? Ce viitor are pamantul si omul si ce este de facut pentru a primi viata de la Dumnezeu?

Toate acestea si multe alte intrebari isi gasesc raspunsul exact in Biblie, Cuvantul lui Dumnezeu prin care El singur ni se descopera si ne descopera scopurile Sale (Ioan 17: 17; 2Tim. 3: 15-17). Sa cercetam deci cartea aceasta, ca sa aflam despre continutul ei.

5 Este numai un singur Dumnezeu adevarat! El este Atotputernic, este Suprem, precum si Creatorul cel care a facut cerul si Pamantul, marea si tot ce este in ele (Fap. Apost. 4: 24). Toti cei ce doresc viata chiar si Intaiul Lui Fiu, Isus Hristos, trebuie sa recunoasca suprematia Lui si sa-I fie supus (1Cor. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vestea Buna A Imparatiei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
9 218 cuvinte
Nr caractere:
38 071 caractere
Marime:
30.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
imparatie, dumnezeu
Predat:
la liceu
Sus!