Scopul Lui Dumnezeu În Căsătorie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In aceasta lectie vor fi discutate planul lui Dumnezeu pentru casatorie ce a fost intai descris in cuvintele inspirate ale lui Moise, in Gen. 2: 18-25. Domnul Dumnezeu a zis: Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.

Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om, ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele. Si omul a pus nume tuturor vitelor, pasarilor cerului si tuturor fiarelor campului; dar, pentru om, nu s-a gasit nici un ajutor, care sa i se potriveasca. Atunci Domnul Dumnezeu a trimes un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. Si omul a zis: Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentru ca a fost luata din om. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup. Omul si nevasta lui erau amandoi goi, si nu le era rusine. Aici vor fi explicate conceptele de parasire (lasare) a parintilor si de unire (alipire) a sotilor. Citirea versetelor indicate si rugaciunea impreuna a viitorilor soti este o conditie esentiala pentru ca acest studiu sa-si gaseasca utilitatea.

A. Din cate se cunoaste in Biblie exista o singura afirmatie despre uniunea casatoriei si care este repetata in Biblie de patru ori. Gen. 2: 24, Mat. 19: 5, Marcu 10: 7, 8 si Efes. 5: 31. Observatie: Dumnezeu Insusi a facut aceasta afirmatie, odata, inainte de caderea omului in pacat, si de trei ori, dupa aceea! Un plan bun de casatorie al celor doi posibili parteneri include cunoasterea acestor concepte cat si a accentelor puse de Dumnezeu pe diferitele parti ale planului Sau. Exista astazi prea multe casnicii nefericite, atat pentru necrestini cat si pentru crestini! Motivul, consta in neglijarea scopului suprem al lui Dumnezeu din aceasta uniune distincta intre doi oameni.

I. Scopul lui Dumnezeu din aceasta uniune este de a-i indruma pe soti sa-si lase tatal si mama. Ce inseamna aceasta? 1. In primul rand nu inseamna a-i abandona, evita si a-i neglija. Poruncile lui Dumnezeu sunt clare in aceasta directie: Exod. 20: 12, Marcu 7: 9-13, 1Tim. 5: 8. 2. Nici nu inseamna a te muta neaparat in alta parte. Distanta fizica nu ar trebui sa afecteze atitudinea de responsabilitate fata de acestia.

1. Inseamna a stabili o relatie adulta cu acestia.

2. Inseamna ca trebuie sa fii mai preocupat (a) de ideile si opiniile partenerului tau de casnicie, decat de ale parintilor tai.

3. Inseamna ca nu mai trebuie sa fii complet dependent (a) de parinti pentru implinirea unor nevoi sentimentale, pentru incuviintare in decizii, pentru sfatuire si asistenta.

4. Inseamna a elimina orice atitudini nepotrivite fata de parintii tai si a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Scopul Lui Dumnezeu In Casatorie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 667 cuvinte
Nr caractere:
11 515 caractere
Marime:
15.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!