Scopul Lui Dumnezeu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Iehova a facut sa se numeasca, cu sapte sute de ani inainte, printr-unul din profetii Sai, locul unde trebuia sa se nasca copilul Isus. Astfel citim: Si tu Betleeme, Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel, si a carui obarsie se suie pana in vremurile stravechi, pana in zilele veciniciei (Mica 5: 2). Conducatorii religiosi iudei au recunoscut in Betleem, orasul prezis prin profet, caci ei au amintit acest lucru, sangerosului rege Irod. (Vezi Matei 2: 4-6). Profetia sus zisa, s-a implinit in mic, sau in parte, prin Isus, de la nasterea Sa pana la sfarsitul misiunii Sale.

Ea trebuie deci sa se implineasca intr-o masura mult mai vasta si completa. Aceasta a doua implinire, a inceput cand Cristos Isus a venit la mai marele Betleem, pentru a-Si asuma domnia asupra lumii, cu alte cuvinte, cand Dumnezeu a asezat pe Fiul Sau iubit, pe Sion, Muntele Sau cel Sfant - simbolul guvernului Teocratic - si I-a zis: Domneste in mijlocul dusmanilor Tai! Iti voi da neamurile de mostenire si marginile pamantului in stapanire! Noi gasim aceasta promisiune anticipata in Psalmul 2, versetele 6 si 8 si in Psalmul 110, versetul 2. David, care a fost pastor si rege, si al carui nume inseamna cel iubit, era o figura sau o icoana profetica a lui Isus, Fiul iubit al lui Dumnezeu, Iehova.

Intocmai ca si David. Isus s-a nascut in Betleem, Betleem inseamna casa painii, Efrata tinutul roditor. Or, Isus a spus ca El era painea vietii, care s-a pogorat din cer. (Ioan 6: 50 si 51). Toti oamenii care doresc sa primeasca viata, trebuie sa se hraneasca din aceasta paine. Regele David a adus prosperitatea printre Izraeliti. Nu numai ca el avea dorinta adevarata de a hrani poporul, ci era si capabil, si nu a lasat nimic sa-i scape, Isus Cristos a declarat, ca toata puterea I-a fost data; si, pentru ca este supus cu totul Tatalui Sau. El duce la indeplinire scopul Tatalui Sau, de a da prosperitate membrilor neamului omenesc, care I se supun. David a fost speranta Israelului dupa carne si Isus a fost acela al Israelului dupa spirit: prin casa Sa, El este speranta oamenilor tuturor natiunilor.

Betleem, Efrata era cunoscut prin rodnicia sa: asupra lui s-au concentrat promisiunile divine. El era mic intre toate orasele lui Iuda, dar important prin faptul, ca din el trebuia sa iasa Domnitorul. Profetul Mica nu ne lasa sa ignoram cine este Domnitorul, caci el explica ca obarsia sa se suie pana in vremurile stravechi, pana in zilele veciniciei. Acela care a fost marele mester al lui Iehova, la creearea tuturor lucrurilor, care purta numele de Logos, sau Cuvantul, si se chema dupa aceea Isus, este acela care trebuia sa vina din Betleem-ul ceresc si care a fost ilustrat prin David. Nasterea lui Isus in Betleem, a implinit profetia intr-o anumita masura; totusi alte lucruri, amintite in profetia lui Mica, pe langa nasterea lui Isus, nu s-au implinit atunci, astfel ca nu se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Scopul Lui Dumnezeu
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
7 212 cuvinte
Nr caractere:
31 640 caractere
Marime:
25.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
dumnezeu, credinta
Predat:
la liceu
Sus!