Religia Etiopiana Rasfatari

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rastafarianismul este o religie tanara nascuta oficial in orasul Harer, din Etiopia, in anul 1930 odata cu incoronarea Majestatea-Sa Imperiala Imparatul Haile Selassie (Puterea Sf. Treimi) I (regele regilor si lordul lorzilor) sau, dupa numele sau de botez Ras Tafari Makonen (1892-1975) care a fost practic materializarea acestei religii cunoscuta pana atunci doar ca un concept hibrid intre cele mai pure forme de iudaism si crestinism. Aceasta religie a fost fondata de oamenii de culoare a lumii a III-a in special din Etiopia, fiind reprezentati de Haile Selassie I, care au simtit nevoia de independenta, dupa ce au fost tratati mizerabil de populatia de culoare alba a planetei. Tot ce are legatura cu albii este este numit Babylon de catre rastafarienii care incearca, nu sa se razbune ci sa ii lumineze pe acestia in privinta drepturilor pe care le au (negrii erau folositi ca sclavi de catre albi). Ei s-au inspirat din filosofarile de pana atunci ale lui Marcus Mosiah Garvey (1887-1940), care a fondat in 1920 Asociatia Universala pentru Imbunatatirea Negrilor care avea ca scop principal reunirea tuturor negrilor raspanditi pe glob, cu taramurile lor principale si anume Africa, si sa le redea acestora demnitatea. Dupa ce a petrecut aproape un deceniu pe teritoriile Americii si Mareii Britanii, Garvey s-a intors in Jamaica unde si-a exprimat dorintele de reunificare, le-a spus negrilor: cautati in Africa incoronarea unui rege, iar atunci veti stii ca salvarea e aproape. In mod ironic, Ras Tafari Makonen nu a fost niciodata un rastafarian, el a fost doar implinirea profetiei lui Garvey facuta cu ani buni inaintea incoronarii, a fost declansatorul acestei religii.

S-au nascut patru mici grupuri care il venerau pe Haile Selassie I ca personificarea lui Jah (Divinitatea) sau ca acesta insusi.

In 1935 armata italiana a invadat Etiopia in Lupta pentru Africa incercand sa forteze negrii spre sclavie din nou. Ca urmare rastafarienii s-au revoltat in Africa si Jamaica unde sute de adepti ai acestei religii au fost considerati doar niste drogati (datorita plantei de Cannabis Sativa, Marijuana sau Ganja pe care ei o numeau Iarba intelepciunii si pe care o foloseau in viata cotidiana pentru amplificarea starilor de meditatie in care intrau venerandu-l si rugandu-se la Jah, dar si in scopuri medicale) si au fost omorati iar supravietuitorii umiliti, cozile de par cu o semnificatie importanta (semnificau radacinile religiei lor dar si cele ale plantei de Cannabis Sativa) cunoscute si sub numele de Dreadlocks fiindu-le taiate. Aceasta pesecutie si-a inceput sfarsitul odata cu sosirea la 21 aprilie 1966 in Jamaica a liderului politic si spiritual Ras Tafari care a convins mai multi lideri rastafarieni jamaicani sa nu caute emigrarea in Etiopia pana nu au liberat cetateni Jamaicai de prostia si rasismul in care erau invaluiti.

Rastafarianismul si-a inceput grandioasa extindere din insulele Caraibe pentru a ajunge astazi sa aiba ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
862 cuvinte
Nr caractere:
4 901 caractere
Marime:
10.69 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
religie, credinta
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Religia Etiopiana Rasfatari
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Sus!