Pilde Religioase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o biserica pastorul si dirijorul nu se prea intelegeau. Cu trecerea timpului acest lucru a inceput sa fie observat tot mai evident in timpul programelor de inchinare.

Prima saptamana pastorul a predicat despre dedicarea in lucrarea Domnului si renuntarea la dorintele noastre proprii. La sfarsitul predicii dirijorul a condus cantarea: Nu, nu inapoi nu voi da. A doua saptamana pastorul a predicat despre zeciuiala si despre cum ar trebui sa daruim cu voiosie pentru lucrarea Domnului. Dirijorul a condus cantarea: Fara nici o plata. A treia oara mesajul pastorului a fost despre barfa si cum ar trebui sa ne infranam limba. Cantarea care a urmat a fost: Canta inima si spune marea minune la toata lumea . Pastorul a devenit foarte frustrat si urmatoarea duminica a anuntat biserica ca doreste sa se retraga din slujba datorita celor ce se petreceau. Tot atunci dirijorul a condus cantarea: De ce nu astazi? . A mai trecut o vreme, timp in care pastorul s-a retras intr-adevar. Intrebat fiind asupra motivatiei acestei hotarari el a informat biserica ca Isus a fost Cel care l-a pus in slujba si tot Isus l-a scos din ea.

Cantarea urmatoare a fost: Ce prieten si ce frate, am in Isus Domnul meu . Inteleptii din vechime au sustinut ca nu este nici un pacat savarsit ale carui urmari sa loveasca numai pe cel ce l-a infaptuit; caci pe langa un bolnav, sufera si cei din casa lui. Pentru ca sa ilustreze mai bine acest argument, ei au spus urmatoarea intamplare: Un vapor mergea catre Iope ducand calatori. Unul dintre calatori a facut in cabina lui o spartura mare, in coasta vaporului. Cand au aflat ceilalti calatori de fapta lui, i-au zis: Nenorocitule, ce-ai facut?! . Atunci acesta a raspuns: Ce va intereseaza? Spartura am facut-o in cabina mea, nu in a voastra! . Daca apa intra in cabina lui, ar fi umplut si cabinele invecinate si in curand vaporul s-ar fi scufundat, inecand toti calatorii.

Lumanarea care palpaie strica vederea celor din jur. Viata ta pacatoasa otraveste sufletele celor din jurul tau. Nu vrei ca ei sa-si aduca aminte cu bucurie de tine? Daca da, atunci renunta imediat la orice pacat constient din viata ta.

Un medic al unui regiment englez din India povesteste urmatoarele: Un soldat a intrat odata in cortul meu foarte grabit ca sa ma informeze ca unul dintre camarazii lui a cazut in apa din apropiere, si nimeni nu-l putea scapa din cauza unor ierburi lungi si dese aflate deasupra apei. Cand am ajuns acolo, l-am gasit pe acel soldat in lupta cea mai crancena cu aceste ierburi ca sa se salveze; insa cu cat incerca, luptandu-se cu acele ierburi, cu atat ele il infasurau mai mult. El a intrat la fund si n-a mai iesit la suprafata. Dupa mai multe ore de lucru, am facut un fel de pod pana in acel loc, si unul dintre indieni a coborat pana in fundul apei si l-a scos mort la suprafata. La fel e lupta omului cu pacatul. Cu constiinta alarmata, omul se lupta impotriva obiceiurilor pacatoase, dar ele il leaga tot mai mult. Legaturile ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
3 045 cuvinte
Nr caractere:
14 577 caractere
Marime:
13.97 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
pilde, religie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Pilde Religioase
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Epopeile homerice au la baza o conceptie despre lume limpede, unitara. Prin fiecare vers ele fac...
De la inceputurile omenirii, fiinta umana a crezut in ceva supranatural, superior naturii...
Taoismul Diversi filozofi chinezi din sec. 5-4 i.C. au expus o suma de idei si un mod de viata...
Nimeni nu a putut vreodata sa pretinda universului sa se ingrijeasca de persoana lui si cine a...
1. Introducere: Pildele si invataturile cuprinse in cele patru Evanghelii, atat prin varietatea...
Sus!