Pilde Religioase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o biserica pastorul si dirijorul nu se prea intelegeau. Cu trecerea timpului acest lucru a inceput sa fie observat tot mai evident in timpul programelor de inchinare.

Prima saptamana pastorul a predicat despre dedicarea in lucrarea Domnului si renuntarea la dorintele noastre proprii. La sfarsitul predicii dirijorul a condus cantarea: Nu, nu inapoi nu voi da. A doua saptamana pastorul a predicat despre zeciuiala si despre cum ar trebui sa daruim cu voiosie pentru lucrarea Domnului. Dirijorul a condus cantarea: Fara nici o plata. A treia oara mesajul pastorului a fost despre barfa si cum ar trebui sa ne infranam limba. Cantarea care a urmat a fost: Canta inima si spune marea minune la toata lumea . Pastorul a devenit foarte frustrat si urmatoarea duminica a anuntat biserica ca doreste sa se retraga din slujba datorita celor ce se petreceau. Tot atunci dirijorul a condus cantarea: De ce nu astazi? . A mai trecut o vreme, timp in care pastorul s-a retras intr-adevar. Intrebat fiind asupra motivatiei acestei hotarari el a informat biserica ca Isus a fost Cel care l-a pus in slujba si tot Isus l-a scos din ea.

Cantarea urmatoare a fost: Ce prieten si ce frate, am in Isus Domnul meu . Inteleptii din vechime au sustinut ca nu este nici un pacat savarsit ale carui urmari sa loveasca numai pe cel ce l-a infaptuit; caci pe langa un bolnav, sufera si cei din casa lui. Pentru ca sa ilustreze mai bine acest argument, ei au spus urmatoarea intamplare: Un vapor mergea catre Iope ducand calatori. Unul dintre calatori a facut in cabina lui o spartura mare, in coasta vaporului. Cand au aflat ceilalti calatori de fapta lui, i-au zis: Nenorocitule, ce-ai facut?! . Atunci acesta a raspuns: Ce va intereseaza? Spartura am facut-o in cabina mea, nu in a voastra! . Daca apa intra in cabina lui, ar fi umplut si cabinele invecinate si in curand vaporul s-ar fi scufundat, inecand toti calatorii.

Lumanarea care palpaie strica vederea celor din jur. Viata ta pacatoasa otraveste sufletele celor din jurul tau. Nu vrei ca ei sa-si aduca aminte cu bucurie de tine? Daca da, atunci renunta imediat la orice pacat constient din viata ta.

Un medic al unui regiment englez din India povesteste urmatoarele: Un soldat a intrat odata in cortul meu foarte grabit ca sa ma informeze ca unul dintre camarazii lui a cazut in apa din apropiere, si nimeni nu-l putea scapa din cauza unor ierburi lungi si dese aflate deasupra apei. Cand am ajuns acolo, l-am gasit pe acel soldat in lupta cea mai crancena cu aceste ierburi ca sa se salveze; insa cu cat incerca, luptandu-se cu acele ierburi, cu atat ele il infasurau mai mult. El a intrat la fund si n-a mai iesit la suprafata. Dupa mai multe ore de lucru, am facut un fel de pod pana in acel loc, si unul dintre indieni a coborat pana in fundul apei si l-a scos mort la suprafata. La fel e lupta omului cu pacatul. Cu constiinta alarmata, omul se lupta impotriva obiceiurilor pacatoase, dar ele il leaga tot mai mult. Legaturile ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pilde Religioase
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
3 045 cuvinte
Nr caractere:
14 561 caractere
Marime:
13.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
pilde, religie
Predat:
la liceu
Sus!