Există Dumnezeu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exista dovezi ale existentei lui Dumnezeu? Vei gasi mai jos cateva motive clare si sincere care ne fac sa credem ca exista Dumnezeu.

-Nu-i asa ca ti-ar placea ca macar o data sa vina cineva la tine si sa iti arate clar dovezi ale existentei lui Dumnezeu? Fara nici o fortare din partea nimanui. Fara afirmatii de genul: Trebuie sa crezi si gata. Ei bine, iata, incerc aici sa iti ofer cateva motive care sugereaza existenta lui Dumnezeu.

Dar mai inainte as vrea sa te gandesti putin. Daca cineva respinge pana si posibilitatea existentei lui Dumnezeu, atunci orice dovada s-ar aduce, el o poate demonta, respingand-o printr-o explicatie sau alta. Este ca atunci cand cineva refuza din principiu sa creada ca oamenii au ajuns pe Luna si, oricate informatii ar primi, nu se va razgandi. Fotografii ale astronautilor in timp ce merg pe Luna, interviuri cu astronautii, roci selenare. toate dovezile n-ar avea nici o valoare daca persoana respectiva a ajuns deja la concluzia ca oamenii nu pot ajunge pe Luna.

Cand vine vorba de posibilitatea existentei lui Dumnezeu, Biblia spune ca unii oameni au vazut suficiente dovezi, dar ca aleg sa inabuse adevarul despre Dumnezeu.

Pe de alta parte, acelora care vor sa stie daca exista Dumnezeu, Dumnezeu Insusi le spune: Ma veti cauta si Ma veti gasi; daca Ma veti cauta cu tot dinadinsul, Ma voi lasa gasit. Inainte de a analiza datele referitoare la existenta lui Dumnezeu, raspunde-ti la intrebarea: Daca Dumnezeu chiar exista, as vrea sa-L cunosc? Iata apoi cateva motive care ne pun pe ganduri. 1. Exista Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indica existenta unui Creator care nu doar a creat universul in care traim, ci il si mentine in viata astazi.

Ar putea fi date multe, poate nenumarate, exemple care reflecta mana creatoare a lui Dumnezeu.

Dar iata aici doar cateva: Planeta noastra. marimea sa e perfecta. La suprafata Pamantului exista un strat subtire de gaze, in cea mai mare parte azot si oxigen, strat care se inalta doar cam 80 km deasupra suprafetei planetei. Daca Terra ar fi fost mai mica, ar fi fost imposibil sa aiba atmosfera, cum este cazul planetei Mercur. Daca ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar contine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din cate se stie, Terra este singura planeta a carei atmosfera este alcatuita dintr-un amestec de gaze perfect pentru a sustine viata vegetala, animala si umana.

-Terra se afla la distanta perfecta de Soare. Gandeste-te putin la diferentele de temperatura pe care le intalnim aici; sa zicem, in mare, de la -20 grade la +40 grade.

Daca Terra s-ar afla putin mai departe de Soare, am ingheta cu totii. Daca s-ar afla mai aproape de Soare, cat de putin, am arde. Chiar si o modificare neinsemnata a pozitiei Terrei fata de Soare ar face imposibila viata pe planeta noastra. Ei bine, Terra ramane insa la aceasta distanta perfecta de Soare in timp ce se invarteste in jurul Soarelui cu o viteza de aproape 100. 000 de km/h. Totodata se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Exista Dumnezeu - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 813 cuvinte
Nr caractere:
16 415 caractere
Marime:
16.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Predat:
la gimnaziu
Sus!