Despre Sfântul Nicolae

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intre adevaruri de credinta ale Bisericii Ortodoxe este si acela despre cinstirea pe care noi o datoram sfintilor . Biserica ne invata sa cinstim pe sfinti , asadar , pe cei crestini , care pe pamant traind , mult s-au ostenit si nevoit pe urmele Mantuitorului Iisus Hristos si astfel , ei si-au agonisit sederea cea de-a dreapta lui Dumnezeu . Ceata acestora << pe care nimeni nu o poate numara >> , a celor crestini care au dus aici pep amant lupta cea buna pentru a-si sfinti viata si au primit in ceruri cununa dreptati , formeaza , dupa invatatura Bisericii noastre , Biserica triumfatoare . Caci sfintii ai primit in inima lor pe Duhul Sfant si au crezut duhovniceste , prin impreuna-lucrarea cu harul lui Dumnezeu , pe masura lui Hristos . Ei au facut totul in aceasta viata pentu a urma lui Hristos si a implini voia lui Dumnezeu . Pana la jertfa suprema , pana la ultima lor suflare au luptat impotriva ispitelor rele si impotriva raului .

Sfintii s-au facut tari prin credinta in razboiul pe care l-au dus impotriva rautatii si a vrajbei dintre oameni . Inima lor s-a mistuit in ardoarea dragostei pentru oameni si Dumnezeu , iar picioarele lor au alergat numai pe urmele si caile Mantuitorului . Din aceasta ricina , ei au suferit mult in aceasta lune , dar ei au ramas credinciosi lui Hristos , oasrdindu-se din toate puterile sa ajunga asemenea cu Acesta . Prin acestea , sfintii s-au facut piscuri insorite ale virtutilor crestinesti , piscuri de munte ce-si inalta fruntile spre cer , culmi ce se ridica din vaile scunde ale vieti spre zarile ca peruzeaua ale sfimteniei si ca atare , pilde vii de marturisire si traire in Hristos .

Asa se face ca Biserica sarbatoreste astazi si preamareste in psalmodii de tropare si cantari duhovnicesti peu nul dintre luceferii care stralucesc pe cerul credintei noastre ortodoxe : pe Arhiepiscopul Mirelor Lichiei , pe Sfantul Nicolae facatorul de minuni , pe care-l numeste <<indreptator al credintei , chip al blandetilor si invatator al infranarii >> >

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre Sfantul Nicolae.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 589 cuvinte
Nr caractere:
8 323 caractere
Marime:
7.44KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Religie
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!