De Unde Vin Eu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Una din problemele ce l-a preocupat pe om din cele mai vechi timpuri a fost aceea a propriei sale origini. Sufletele se afla intr-un proces etern de evolutie. Ele urmeaza cicluri de incarnare voluntara, pe diferite planete din Univers, inclusiv pe planeta noastra. Stagnarea si involutia spirituala in cursul timpului a produs diferentierea sufletelor. Create egal initial, sufletele au evoluat inegal in cursul timpului. Un mister este cel al aparitiei vietii in Univers. Atomii din lumea anorganica nu se deosebesc cu nimic de atomii din corpurile vii. Cum se poate atunci explica faptul ca atomii anorganici se transforma in atomi organici dupa introducerea lor in organism? Calcule statistice au demonstrat ca probabilitatea aparitiei moleculelor mai complicate (proteine, enzime etc), ca rezultat al unui lant de pure intamplari, este practic zero. Originea vietii ramane in continuare o mare enigma. Probabilitatea nasterii intamplatoare a vietii in Univers este practic nula!

Intr-un mod simplu si accesibil fiecarui om, Biblia explica modul in care Dumnezeu a gandit si creat lumea in care traim, dar de asemenea arata si cauzele decaderii in care se afla. Astfel ca relatarea creatiei din prima carte a Bibliei ne arata cum Dumnezeu a gandit si creat o lume perfecta. Iar in aceasta lume lipsita de spectrul mortii si al suferintei l-a asezat pe om. Privind relatarea biblica descoperim o lume idilica, de vis, in care omul era nemuritor si nesupus durerii si boli, iar natura era intr-o armonie perfecta, nici macar lupta de supravietuire dintre animale neexistand. Mai mult decat atat il vedem pe Dumnezeu intr-o comuniune si relatie personala cu omul creat. Expresia folosita de Dumnezeu la creatie sa facem om dupa chipul nostru si dupa asemanarea noastra arata tocmai cat de important era omul pentru Dumnezeu. Dar in acelasi timp arata si faptul ca omul spre deosebire de animale a fost creat de Dumnezeu cu capacitatea de a intra intr-o relatie de la persoana la persoana, de comunicare si dragoste reciproca. Unitatea si comunicarea dintre cei doi se vede si din numirea animalelor, cand Dumnezeu creeaza, iar omul numeste. Aceasta era relatia planuita de Dumnezeu, asemenea celei dintre fiu si tata. Dar istorisirea biblica ne arata cum la un moment dat omul rupe aceasta relatie in mod voit, cand, influentat de catre cel pe care Biblia il numeste Satan, omul impreuna cu sotia sa alege sa manance din pomul oprit.

Deci, oricum am incerca sa explicam lumea in care traim si chiar pe noi insine, ajungem la aceleasi mistere nedezlegate si aparent total relative. Si totusi, de ce omul a simtit nevoia de a avea o divinitate, un superior suprem, a carui putere sa fie nelimitata, Cineva care sa ne controleze si sa ne judece intreaga existenta? Sau oare asta nu e o nevoie? Primele incercari de a gasi un raspuns s-au efectuat la nivelul gandirii preastiintifice, sub forma miturilor si a modelelor magico-religioase. Insa clasificarea originii omului in cadrul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • De Unde Vin Eu
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 170 cuvinte
Nr caractere:
10 913 caractere
Marime:
142.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
origini, creare
Predat:
la liceu
Sus!