Daca Hindusii Adeptii New Age Budistii Musulmanii Si Crestinii Se Inchina Aceluiasi Dumnezeu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Noi toti vrem sa trecem prin viata cu succes, cu sentimentul ca am facut totul bine. Iar daca exista oameni care cred ca au gasit o cale spre a avea o astfel de viata, plina de satisfactii, atunci merita sa aflam despre ce este vorba. Ce se poate spune despre cele mai cunoscute religii ale lumii? Oare exista ceva in ele care ar putea oferi vietii noastre stabilitate si valoare? In cele ce urmeaza avem ocvazia de a trece in revista cele mai cunoscute sisteme de credinta ale lumii: hinduismul, miscarea New Age, budismul, islamul si crestinismul.

Budistii nu se inchina nici unui Dumnezeu.

In general, oamenii cred ca budistii se inchina lui Budha. Acesta insa nu a afirmat niciodata ca are o natura divina, iar budistii resping notiunea de putere supranaturala. Universul opereaza in conformitate cu legile naturale. Viata este vazuta ca o serie de experiente dureroase, experienta nasterii, a bolii, a mortii, acestora adaugandu-se nesfarsite perioade de tristete si disperare. Majoritatea budistilor cred ca o persoana trece prin mii de reincarnari, fiecare aducand cu ea durere. Chiar dorinta de fericire provoaca reincarnarea unei persoane. De aceea, scopul unui budist este sa-si purifice inima si sa dea la o parte oricedorinta. Pentru a face asta, budistii trebuie sa respecte o lista de principii religioase si sa practice meditatia profunda. Meditatia budista nu este acelasi lucru cu rugaciunea, sau concentrrea atentiei asupra lui Dumnezeu, ci seet mai mult o autodisciplina. Prin meditatie intensa o persoana poate atinge Nirvana, o stare de renuntare totala la orice dorinta. Beneficiul acestei religii este, ca si in cazul altora, stabilirea unor principii de disciplina, a unor valori si directii in viata pentru persoana care doreste sa si le insusesca. Printre indatoririle religioase ale unui budist se numara: sa nu ucida nici o creatura, sa renunte la orice placere, la orice viciu sau obicei rau si, de Majoritatea hindusilor se inchina la o multime de zei si zeite, in jur de 300. 000. Toti acesti zei converg catre un spirit universal numit Ultima Realitate sau Brahman. Brahman nu este un zeu, ci mai degraba o stare de unicitate ultima. Pozitia pe care hindusii o adopta in viata se bazeaza pe faptele din viata lor anterioara. In cazul in care comportamentul lor a fost unul rau, ei vor avea probleme mari in viata de acum.

Scopul unui hindus este sa fie eliberat de legea karmei, adica sa devina liber prin continue reincarnari. Sunt trei cai posibile de a incheia acest ciclu al karmei: Crescand in cunoastere prin meditatii, ajungand la cunostinta faptului ca circumstantele vietii nu sunt reale, ca eul este o iluzie si numai starea de Brahman este reala; Fiind dedicat diferitelor ceremonii si ritualuri religioase.

Hindusul are libertatea sa aleaga o cale proprie de a ajunge la perfectiune spirituala. Un alt lucru demn de mentionat este faptul ca hinduismul are o explicatie pentru suferinta si raul din lume.

In hinduism experientele ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 766 cuvinte
Nr caractere:
8 617 caractere
Marime:
11.55 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
religii, credinte
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Daca Hindusii Adeptii New Age Budistii Musulmanii Si Crestinii Se Inchina Aceluiasi Dumnezeu
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Noi toti vrem sa trecem prin viata cu succes, cu sentimentul ca am facut totul bine. Iar daca...
Ne aflam in fata problemei fundamentale a crestinismului problema de care tine viata vesnica....
1. MISIUNEA CA VOCATIE APOSTOLICA A BISERICII 1. 1. Etimologia cuvantului ,,misiune"...
Sus!