Cuvântul celui viu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si activ, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri, patrunde pana la despartirea sufletului si spiritului, a incheieturilor si a maduvei si poate judeca gandurile si intentiile inimii. 1. Ce este dar Cuvantul lui Iehova? Este Biblia, vei raspunde tu, in mod potrivit. Ce este Biblia? Este colectia cartilor care formeaza descoperirile inspirate si scrise a lui Dumnezeu.

Ea este un minunat material de argumentatie pe terenul credintei. Numai faptul posedarii Bibliei fie in manuscris sau scris de tipar, din diferite motive, procura posesorului o anumita multumire. Dar toata importanta a Cuvantului lui Dumnezeu, sta oare in aceea, ca confesiunile religioase care se contrazic unele pe altele, sa citeze din continutul ei declaratii miezoase si expresii oarecare? Nu, multumire Celui ce adus-o in existenta, caci se afla in ea cu mult mai mult decat atat.

2. De cand traiesc oamenii pe pamant, mintea lor a fost asediata incontinuu pentru ca sa fie cucerita. Acum, mai mult ca in oricare epoca, a pornit un potop de propaganda pentru asedierea inimii si mintii oamenilor, cu scopul menit ca sa determine modul de procedura al lor. Ce indeamna pe oameni la aceasta? Ideile! In mintile lor sunt idei si acestea ii conduc pe o cale sau pe cealalta. Oamenii nu sunt masini automate si nici nu lucreaza dupa instinctul lor. Omul are minte si inima care sunt locuinta priceperii si a motivelor. In acestea se pot planta idei, si scopul propagandei lumii vechi este, ca sa cucereasca mintea fiecarui om si sa-i insire pe toti in linia de bataie, care se indreapta impotriva lui Iehova Dumnezeu si a stapanirii Sale, guvernata prin Christos Isus (Proverbele 23: 8). 3. Izvorul demonic al invataturilor necurate, este Balaurul, Diavolul. Prin organizatia sa animalica, exercita influenta asupra mintii si inimii egoiste a stapanitorilor si conducatorilor poporului, a proorocilor mincinosi si prin ei, asupra mintii oamenilor din lume. In Apocalipsa sta scris in mod profetic lucrul acesta: Apoi am vazut iesind din gura balaurului, din gura fiarei si din gura proorocului mincinos, trei declaratii inspirate, necurate, care semanau cu niste broaste. Acestea sunt intr-adevar declaratii inspirate de demoni, care fac semne si care se duc la imparatii intregului pamant locuit, ca sa-i stranga laolalta pentru razboiul Zilei Celei Mari a Dumnezeului Cel Atotputernic (Apocalipsa 16: 13, 14 L. N.). Aceasta declaratie sau cuvant al balaurului, in numeroasele si feluritele sale forme, apeleaza la egoism, la aceea ce in aparenta arata a servi intereselor egoiste ale oamenilor, indemnandu-i sa aseze aceste lucruri mai presus decat principiile adevarului, dispretuindu-le (Ioan 3: 20). 4. Descrie si da o imagine clara despre raportul dintre cuvinte si idei.

4. In aceasta intreaga lupta, purtata pentru mintea omeneasca, este evident ca, cuvintele sunt principalele mijloace prin care se transmit ideile. Cuvintele sunt semnele imaginilor si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cuvantul Celui Viu
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
8 668 cuvinte
Nr caractere:
37 998 caractere
Marime:
26.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
cuvant, dumnezeu
Predat:
la liceu
Sus!