Crestinismul - O religie pagana

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cu cat incepem sa cercetam mai mult ceea ce credem ca intelegem, de unde venim, ce credem ca facem, cu atat mai mult constatam ca am fost mintiti. Am fost mintiti de fiecare institutie in parte. Ce te face sa crezi vreo clipa ca institutia religioasa e singura care n-a fost atinsa de mainile murdare ale minciunii? Institutiile ce stau la baza mizeriei din aceasta lume sunt cele religioase. Institutiile religioase sunt promovate de aceiasi oameni care conduc guvernul, educatia corupta, de aceiasi oameni ce pun la cale cartelurile bancare internationale. Fiindca cei care ne conduc nu dau doi bani pe noi, ca indivizi, sau pe familiile noastre. Interesul lor major este controlul deplin asupra lumii acesteia.

"Am fost indepartati de adevar si de prezenta divina in Univers, de ceea ce oamenii numesc "Dumnezeu". Nu stiu ce e Dumnezeu, dar stiu ce nu e. Si pana umanitatea nu va fi pregatita sa accepte intregul adevar, oriunde se va duce, daca va dori sa priveasca in alta parte sau sa faca doar ce-i place, undeva pe drum va afla ca s-a pus cu Justitia Divina. Cu cat cineva este mai invatat, cu atat mai mult va intelege cum stau, de fapt, lucrurile. Cu cat lucrurile sunt mai evidente, cu atat minciunile de peste tot vor fi mai usor de observat. Umanitatea trebuie sa stie sa caute adevarul ce o va elibera".

"Religia a convins oamenii ca exista un om invizibil in cer, care urmareste absolut orice miscare de pe Pamant, in fiecare minut si in fiecare zi. Omul invizibil are o lista cu zece lucruri pe care oamenii nu trebuie sa le faca. Incalcarea celor zece porunci divine inseamna trimiterea pacatosilor intr-un loc special, plin de foc si fum, de tortura si chinuri, unde cei ce au nesocotit cuvantul Domnului vor suferi, vor arde, se vor ineca, vor tipa si vor plange pana la sfarsitul timpului. Dar El ne iubeste. Ne iubeste. Ne iubeste si are nevoie de banii nostri. Mereu are nevoie de bani. E atotputernic, e perfect, atotstiutor si intelept. Cu toate acestea, nu se poate descurca cu banii. Religia ia miliarde de dolari, nu plateste taxe si mereu mai are nevoie de inca putin", se arata in filmul documentar "Zeitgeist", produs de Peter Joseph.

"Filmul a fost creat ca o exprimare filmica nonprofit pentru a inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica si pentru a intelege ca deseori lucrurile sunt diferite de cum par pentru cea mai mare parte a populatiei", scrie autorul.

Soarele, cel mai adorat zeu

Filmul reda istoria omenirii, credintele si cum lumea a "evoluat" la religie. In urma cu 10.000 de ani, istoria abunda de scrieri si desene reflcetand respectul si adoratia oamenilor pentru Soare. De ce? Fiindca Soarele rasare in fiecare dimineata si aduce lumina, caldura si siguranta. Soarele este cel care salveaza omenirea de frig, de orbirea noptii, de predatorii intunericului. Anticii au inteles ca daca n-ar fi fost Soarele, recoltele n-ar fi crescut, iar viata pe planeta n-ar fi existat. Aceste realitati au tranformat Soarele in cel mai adorat zeu al tuturor timpurilor.

Mai mult, populatiile din antichitate urmareau cu atentie stelele. Observarea planetelor le-a permis sa recunoasca si sa anticipeze evenimentele care apareau de-a lungul timpului, precum eclipsele si luna plina. Au inceput sa catalogheze stelele in grupuri in ceea ce stim azi ca sunt constelatiile.

"Crucea zodiacului este cel mai vechi concept imaginat in istoria umanitatii. Reflecta tranzitia Soarelui prin cele 12 constelatii, in decursul unui an. Reflecta, de asemenea, cele 12 luni ale anului, cele patru anotimputi, solstiile si echinoctiile. Termenul de zodiac e strans legat de faptul ca aceste constelatii erau antromorfizate sau personificate prin imagini sau animale. Cu alte cuvinte, civilizatiile timpurii n-au urmarit doar Soarele si stelele, ci le-au personificat cu mituri elaborate, implicand miscarile lor si relatiile dintre ele", explica Peter Joseph.

Soarele, datator de viata si avand calitati multiple, a fost considerat creator sau Dumnezeu. Dumnezeu e Soarele. Lumina Lumii. Salvatorul rasei umane. Cele 12 constelatii reprezinta locul in care calatoreste Dumnezeul Soare. Ele au fost identificate cu nume reprezentand elementele naturale din acea perioada. Un astfel de exemplu este Varsatorul, purtatorul apei, care aduce ploile de primavara.

Manturitorii lumii

Horus este Dumnezeul Soare al Egiptului in jurul anului 3000 inainte de Hristos. E Soarele antromorfizat intr-o serie de mituri alegorice implicand miscarea Soarelui pe cer. Din hieroglifele gasite pe zidurile monumentelor din Egiptul Antic, cercetatorii au putut reface istoria Mantuitorului Solar.

Horus, care inseamna Soare sau lumina, avea un dusman cunoscut sub numele de Set, personificarea intunericului sau a noptii. Metaforic, in fiecare dimineata, Horus invinge in lupta cu Set, in timp ce seara Set il invinge pe Horus si il trimite in lumea subterana. Important de retinut este ca intunericul impotriva luminii sau binele impotriva raului e cea mai omniprezenta dualitate mitologica cunoscuta vreodata.

Horus a fost nascut pe 25 decembrie de fecioara Isis Mary. Nasterea lui a fost asistata de Steaua din Est, care a fost urmata de trei regi pentru a-l putea localiza pe salvatorul nou nascut. La varsta de 12 ani, Horus era un copil invatator, iar la 30 de ani a fost botezat de catre Anap. Tot atunci si-a inceput preotia. Horus avea 12 apostoli care il urmau in calatorii, unde facea miracole: insanatosea bolnavii si merge pe ape. Horus era cunoscut sub numele de Adevarul, Lumina, Fiul ales al lui Dumnezeu, Pastorul cel bun sau Mielul Domnului. Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fost crucificat, ingropat si dupa trei zile a inviat.

Potrivit autorului, "atributele lui Horus, originale sau nu, se pare ca au permis multor culturi din lume sa-si creeze dumnezei dupa aceeasi structura mitologica".

Attis, din Phrygia, Grecia Antica, a fost nascut de fecioara Nana pe 25 decembrie. A fost crucificat, ingropat, iar dupa trei zile a inviat.

Krishna, din India, a fost nascut pe 25 decembrie de fecioara Devaki, iar o stea venind din Est i-a prevestit venirea. Urmat de cei 12 apostoli, a facut miracole. A inviat la trei zile dupa ce a fost crucificat.

Dionysos din Grecia a fost nascut de o fecioara pe 25 decembrie. Era un invatator misionar ce facea miracole precum transformarea apei in vin. I se spunea Regele Regilor, singurul fiu al lui Dumnezeu sau Alfa si Omega. A inviat dupa trei zile de la crucificare.

Mithra din Persia a fost nascut de o fecioara pe 25 decembrie, a avut 12 discipoli si a facut minuni. Dupa moarte, a fost ingropat si a inviat dupa trei zile. I se spunea Adevarul sau Lumina. Ce e interesant la Mithra este ca ziua sacra in care era venerat era duminica.

De ce ?

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 890 cuvinte
Nr caractere:
9 838 caractere
Marime:
13.38 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
crestinism, religie
Data publicare:
25.01.2017
Structură de fișiere:
  • Crestinismul - O religie pagana.doc
Predat:
la facultate

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Din epoca persecutiilor Bisericii de catre Imparatii romani in secolele I-IV, Biserica a mostenit...
Un vestit general al armatei germane, Erwin Rommel spunea: un om este un geniu, un milion de...
RELIGIA IN DACIA ROMANA SI MOESIA INFERIOR. CRESTINISMUL Introducere Propovaduirea crestina a...
Crestinismul este una din cele trei religii monoteiste contemporane, alaturi de iudaism si islam....
Religia este credinta in supranatural, sacru sau divin, si codul moral, practicile, valorile si...
Sus!