Cele 7 zile ale creației

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: Sa fie lumina! Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai. Dupa cum se observa din acest text, in prima zi din istoria omenirii, Dumnezeu a facut pamantul care era inconjurat de un ocean planetar. Apoi Dumnezeu a facut lumina. Nu se cunoaste inca sursa acestei lumini.

Dumnezeu a zis: Sa fie o intindere intre ape si ea sa desparta apele de ape. Si Dumnezeu a facut intinderea si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua. Din acest pasaj rezulta ca in ziua a doua o parte din apa care forma oceanul planetar, la porunca lui Dumnezeu s-a ridicat si s-au format norii. Astfel a aparut atmosfera care desparte apa lichida de vaporii de apa care inconjoara pamantul la o inaltime foarte mare.

Dumnezeu a zis: Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul! Si asa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pamant iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun. Apoi Dumnezeu a zis: Sa dea pamatul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant. Si asa a fost. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia. Iata ca in ziua a treia Dumnezeu a facut sa se ridice continentele (uscatul) din apa. O data cu acestea s-au format marile si oceanele pe care le vedem astazi. De asemenea, tot in aceasta zi, Dumnezeu a poruncit sa rasara vegetatia, care era inzestrata cu capacitatea de regenerare (iarba si pomi cu samanta). Observam o ordine logica si naturala in acelasi timp, in procesul creatiei: pamantul apa - lumina uscatul vegetatia. Astfel, plantele au avut conditiile necesare pentru a se dezvolta. Dumnezeu a zis: Sa fie niste luminatori in intinderea cerului ca sa desparta ziua de noapte. Ei sa fie niste semne care sa arate vremile, zilele si anii si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul. Si asa a fost. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori si anume: luminatorul cel mare ca sa stapaneasca ziua si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea. A facut si stelele. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul, sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cele 7 Zile Ale Creatiei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 554 cuvinte
Nr caractere:
6 177 caractere
Marime:
9.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
creatie, dumnezeu
Predat:
la liceu
Sus!