Bazele Biblice Ale Darului Profetic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In 1994 Biserica Crestina Adventista de ziua a Saptea numara mai mult de 8, 38 de milioane de membri adulti botezati, care locuiau in 208 din 236 tari si alte regiuni ale lumii (dupa statisticile Organizatiei Natiunilor Unite). Ei vorbeau 732 de limbi si publicau in 219 dintre ele; si biserica continua sa creasca cu o rata anuala de aproximativ 500. 000 de membri. Denominatiunea, initial organizata in 1860, s-a dezvoltat din a II-a Miscare Adventa inceputa de William Miller, un fermier care dupa convertirea la credinta baptista a devenit preot la sfarsitul anilor 1830, inceputul anilor 1840. Ellen G. White, sotia sa care, conform invataturilor Bisericii Crestine Adventiste a fost un autentic profet in sensul biblic al termenului.

Joseph Bates, un fost capitan al marilor, pensionat care a participat in cele mai multe din reformele secolului XIX. Unele din aceste reforme erau: Miscarea pentru temperanta.

Restaurarea Sabatului Biblic de ziua a 7-a in omenirea universala.

2. Biserica adventista de ziua a 7-a crede ca, dintre toate denominatiunile crestine: Ca sunt adevarata ramasita prefigurata in profetiile biblice din Ioel 2, 28-31 si Apocalipsa 12, 17 pe care scriptura o plaseaza in ultimile zile care anticipeaza revenirea lui Hristos pe Pamant.

Poseda doua misiuni caracteristice bisericii ramasitei 1. Ei serbeaza Sabatul zilei a 7-a pe care il gasim in cea de-a patra porunca a Decalogului, legea lui Dumnezeu (Exod 20, 8-11). 2. Ei poseda darul profetic in persoana doamnei White care: A fost nascuta in 26 noiembrie 1827 si a murit la 16 iulie 1915 la 87 de ani.

A acceptat chemarea divina de a deveni profet in decembrie 1844 la varsta de 17 ani, dupa ce de la varsta de 12 ani a fost invalida datorita unui accident care a dus la terminarea educatiei ei formale din clasa a treia sau a patra a scolii generale.

A scris peste 25 de milioane de cuvinte, asezate intr-o mare diversitate de subiecte, atat seculare, cat si religioase (pentru comparatie: Biblia, versiunea King James are aproximativ 773. 746 de cuvinte), care au fost scrise in mai mult de 100. 000 de pagini in manuscris si au fost publicate ulterior in mai bine de 5. 000 de articole si 100 de titluri de carti in limba engleza.

Astazi este recunoscuta ca fiind al patrulea cel mai tradus autor in intreaga istorie a literaturii, cel mai tradus scriitor femeie si cel mai tradus scriitor american din ambele genuri. In 1995, scrierile ei au aparut in 147 de limbi, numai Calea catre Hristos a aparut in 142 dintre ele.

Cel putin trei subiecte teologice sunt acceptate mai ales de crestinii Evanghelici ca rezultat al pozitiei adventiste bazate pe darul profetic al doamnei White.

a. A fost darul profetiei al Duhului Sfant, mentionat in epistolele lui Pavel despre Darurile Spirituale, localizat din punct de vedere istoric in jurul anilor 100 d. Hr., timp in care au fost scrise toate cartile canonice ale Noului Testament?

Intr-adevar, nu cauta Ioan sa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bazele Biblice Ale Darului Profetic
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
5 039 cuvinte
Nr caractere:
28 092 caractere
Marime:
23.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Religie
Tag-uri:
biblie, dar profetic
Predat:
la liceu
Sus!