Visele și interpretarea lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fiecare persoana pe Pamant viseaza in fiecare noapte fiecare mamifer de fapt. Deci de aici rezulta ca in timp ce dormim in fiecare seara se intampla ceva foarte important, insa in lumea moderna putini oameni dau importanta viselor si chiar se incearca eliminarea lor, considerandu-se ca fiind o pierdere de timp esential.

Visele contin o noua dimensiune a experientei, o lume inca neexplorata de multi, unde o fascinanta sfera a activitatii asteapta sa fie investigata si folosita pentru posibile viitoare avantaje in viata reala. Dar exista o provocare: viata de zi cu zi pentru persoana obisnuita ofera putine indicii asupra existentei acestei realitati, si chiar mai putine pentru valoarea sa potentiala, mai ales cu programul riguros de lucru si sistemul pur stiintific-obiectiv. Abilitatile mentale legate de vise, precum rememorarea sau interpretarea lor, si informatii asupra unor subiecte precum semnificatia cosmarurilor sau viselor precognitive nu sunt predate in scoli, si majoritatea parintilor nostri stiau sau au transmis mai departe putin despre adevarata lor valoare. Astfel nu este o mare surpriza ca adultii tin minte putine sau chiar nici un vis, si chiar mai rar de atat contempleaza asupra intelesului lor si asupra materialului inspirational oferit de ele, ascuns in vise, chiar sub suprafata constiintei.

Rezultatul acestei prelungite ignorari a viselor in societate a dus la reprezentarea a variate neintelegeri si proaste interpretari ca fiind concepte de baza a valorii viselor, dand nastere, in acelasi timp unei proaste conectii intre subconstient si propria noastra natura. Acest abis artificial poate fi indirect, sau chiar direct, sursa multora dintre problemele noastre personale, culturale, social planetare, politice si chiar legate de mediul inconjurator.

O solutie pentru rebalansarea si integrarea la un nivel personal si eventual la un nivel planetar ar fi ca fiecare dintre noi sa realizeze si sa inceapa a investigha cum visele noastre personale ne ofera in fiecare seara o modalitate de a explora realitatea interioara si de a obtine experienta de valoare personala indubitabila. Chiar mai mult, exista dovezi coplesitoare ca ele pot fi recoltate pentru a imbunatati viata de zi cu zi, sustinand astfel conceptul Shakespeare-ian expus de Macbeth ca somnul si visele sunt bucatarii sefi in marele festin al vietii. Visele ofera intr-adevar oportunitati pentru distractie, aventura, implinirea dorintelor, creativitate, adanca si personala introspectie si vindecare toate acestea fara cost si fara a sta la coada.

De cand s-a inceput inregistrarea istoriei, si probabil chiar mai devreme de atat, visele au fost folosite pentru a lua decizii si pentru vindecare. Templele viselor in antica Grecie sunt un exemplu clasic unde bolnavii luau parte la un ritual sacru dupa care se culcau in temple destinate vindecarii. Zeul grec, Asclepios, aparea adeseori intr-un vis vizionar, facand un ritual, iar cel ce cautase ajutorul se trezea ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Visele Si Interpretarea Lor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 666 cuvinte
Nr caractere:
19 360 caractere
Marime:
16.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
vise, subconstient
Predat:
la liceu
Sus!