Știința Yoga

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De demult in India si in alte tari Occidentale au existat oameni dornici studierii metodelor de dezvoltarea fortelor fizice, psihice si spirituale.

Cercetarile au fost transmise urmatoarelor generatii si s-a creat treptat stiinta Yoga. Acest cuvant vine de la, yuj care inseamna a uni.

Yoga este o stiinta care ne invata metoda unirii Sufletului Individual cu Sufletul Suprem.

Scopul acestei stiinte este de a slabi cele cinci suferinte care sunt: Ignoranta, Egoismul, Simpatiile, Antipatiile si Instinctul de conservare.

In decursul mileniilor, Yoga a evoluat, adeptii sai au descoperit metode care au un efect benefic asupra sanatatii. In scripturi exista texte care descriu aceste metode.

Yoga ofera forta si iluminare dar si o experienta placuta. Aceasta invigoreaza simturile si imbunatateste modul de viata.

In Sistemul Energetic Uman exista Chakrele. O chakra inseamna un centru de energie spirituala, deci, Chakrele sunt vartejuri de energie concentrata.

In corp avem sapte chakre care sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale si sunt legate prin trasee importante numite: Ida, Pingale si Sushumna. Ele sunt plasate in acest mod deoarece fiecare chakra este in legatura cu un organ, o glanda sau un plex nervos. Cele sapte chakre functioneaza in interrelatie.

Pentru a functiona in cele mai bune conditii, in echilibrul si armonie reciproca, yoghinul trebuie sa practice cele, Cinci exercitii tibetane. 3. Kundalini: Kundalini numita si, Puterea sarpelui, deoarece este asimilata cu un sarpe incolacit la baza coloanei vertebrale. Kundalini este Energia Vitala, de fapt o forta care se creeaza in adancul creierului uman si care actioneaza asupra chakrelor.

Ea este Energia divina cosmica din corp. Aceasta este resimtita la baza coloanei vertebrale. Kundalini este energia care invigoreaza si motiveaza trupul si mintea. Ea alimenteaza intreg sistemul energetic uman, facand sa circule continuu energia vitala in interiorul nostru.

4. Pranayama: Pranayama vine de la cuvantul: Prana care inseamna respiratie si Ayama care inseamna control.

Respiratia este fundamentala pentru viata umana. Noi respiram din clipa in care ne-am nascut si incetam sa respiram in clipa in care murim.

Respiratia constituie cea mai elementara dintre formele de hranire. Cand respiram introducem in organism un amestec de gaze, in special oxigenul necesar alimentarii celulelor noastre precum si o energie numita: Prana. Prana hraneste sistemul energetic uman, ea este dirijata pentru a construi, purifica si intari sistemul energetic uman.

5. Meditatia: Meditatia urmeaza concentrarii, Concentrarea se contopeste cu meditatia. Concentrarea mentine mintea asupra aceluiasi obiect distinct.

Meditatia deschide usa mintii spre cunoasterea intuitiva si multe puteri. Prin meditatie poti obtine tot ceea ce doresti.

Rodul meditatiei este Samadhi. Samadhi este starea supraconstienta, unde yoghinul dobandeste cunoasterea ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stiinta Yoga
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
460 cuvinte
Nr caractere:
2 818 caractere
Marime:
10.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
yoga, meditatie
Predat:
la liceu
Sus!